Anmeldelse: Invizimals: The lost kingdom


Jonas Bäcklund
Publisert 18. november 2013, kl. 23:53

Foto: Playstation Promo

Foto: Playstation Promo

Uferdig og uinspirerende

Invizimals: The lost kingdom er en slags wannabe pokemon med noen få vrier. Det finnes 150 dyr/monster/kreaturer du kan få kraften til, og deretter forvandle deg til. Hver enkel Invizimal har sine signaturtriks som brukes i kamp mot både fiender og mot andre Invizimals.

I utgangspunktet er Invizimals-serien mest tenkt for PS Vita, og at PS3-spillet bare skal være en ekstra liten historie i det ellers store Invizimals-universet. Dessverre så faller spillet fort i gjennom.

Invizimals: The lost kingdom er som tacogrøt. Ideen er frisk og resultatet  kunne vært fantastisk, men i bunn og grunn er det ikke mer enn det er; en ufin masse med søl.

Foto: Playstation Promo

Foto: Playstation Promo

Kun 16 Invizimals

Du styrer Hiro. En liten asiatisk gutt som snart skal gå i gjennom portalen til Invizimals-verdenen. Etterhvert i dine eventyr møter du en Jaguar som gir deg kreftene hans. Hans signaturkraft er å klatre og å svinge seg med tau. Videre i eventyret møter du flere superkreative Invizimals, slik som Minotaur og Tigershark. Du kan bare gjette hvordan disse så ut. Til tross for at utviklerne lover 150 Invizimals, inneholder PS3-versjonen kun 16.

Foto: Playstation Promo

Foto: Playstation Promo

Miljøet og atmosfæren er svært ensformig.

Det virker som at hele det tapte kongeriket kun inneholder jungler, og det finnes toppen ti forskjellige fiender å kjempe mot. Dette gjorde spillet svært lite underholdene etter bare en liten time eller to.

Selve spillet er heller ikke særlig utfordrende, og det er ikke åpnet for å utforske selv eller løse «gåter» på egen hånd. Alt står forklart til punkt og prikke, og spillet ender opp med å bli automatisk og kjedelig. Gameplayet er simpelt og rett og slett ikke tilstedeværende. Til tross for dette så er ideen bak spillet ok. Med tanke på at dette skal være et ekstra tilskudd i serien, så skal man ikke forvente alt for mye. Men uansett er ikke dette verdt pengene.

Prøv heller PS Vita-versjonen. Som du ser i traileren under ser det faktisk råkult ut.

Karakter: 3

Fakta:

Lanseres: 30.10.2013
Plattform: Playstation 3
Anmeldelsen er spilt på: Playstation 3
Sjanger: Plattform, Adventure
Utvikler: Novarama Technologies
Utgiver: Sony Computer Entertainment
Aldergrense: 7

Se traileren til Invizimals-serien her:

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB