Bloomberg: – Apple kommer med kurvet iPhone i 2014


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. november 2013, kl. 16:00

Foto: Federico Ciccarese

Kurvet iPhone-konsept. Foto: Federico Ciccarese

Årets iPhone-modeller kan ha vært de siste med flat skjerm.

Apple utvikler nemlig to nye iPhone-modeller med kurvet skjerm, skriver Bloomberg.

Den amerikanske avisen skal ha fått opplyst dette fra «en kilde kjent med Apples planer», uten at kilden utdyper dette nærmere.

Fra før har både LG og Samsung lansert kurvede telefoner.

Kilden Bloomberg har vært i kontakt med hevder at Apple vil lansere to modeller med kurvet skjerm i tredje kvartal, 2014. Dette vil i så fall være på omtrent samme tidspunkt som tidligere iPhone-lanseringer.

Informasjonen, som naturlig nok ikke lar seg verifisere (Apple kommenterer aldri sine planer), sier at de to nye kurvetelefonene vil ha skjermer på henholdsvis 4,7 tommer og 5,5 tommer.

Dette er større enn dagens iPhone 5, som har en skjerm på 4 tommer.

Bloomberg skriver:

To nye modeller som er planlagt til andre halvdel av 2014 vil ha større skjermer som kurves nedover mot kantene, sier personen, som ikke vil identifiseres siden detaljene ikke er offentlige.

Trykksensorer

Kilden hevder også at nye sensorer som skal kunne skille mellom harde og lette trykk på skjermen vil bli bakt inn i senere modeller.

Disse vil imidlertid ikke komme i 2014-modellene, ifølge Bloombergs kilde.

Ryktestormen er i gang

Tidligere i høst meldte for øvrig Wall Street Journal at Apple tester nye skjermstørrelser, helt opp mot 6 tommer. Den gang var også kilder «kjent med planene» som stod bak informasjonen.

Selv om både informasjonen om at Apple tester større skjermer og kommer med kurvede telefoner virker logisk og sannsynlig, er dette ikke bekreftet på noen som helst måte. Foreløpig er dette bare løse tråder i lufta.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB