Feedly – den beste RSS-leseren?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 11. november 2013, kl. 18:26

Foto: Feedly / Skjermdump

Foto: Feedly / Skjermdump

Tidligere i år ble den mest populære RRS-leseren, Google Reader, lagt ned. Her er et av de beste alternativene.

RSS-lesere lar deg abonnere på nyhetsstrømmer til nettaviser og blogger slik at du kan holde deg oppdatert uten å måtte besøke nettsidene manuelt. I stedet får du samlet oppdateringene fra ulike nettsider på ett sted.

Google Reader var lenge den mest populære RSS-leseren, mye på grunn av integreringen med Googles mange tjenester og enkelheten.

1. juli i år ble imidlertid Google Reader lagt ned, angivelig fordi ikke mange nok brukte tjenesten. Dette førte til at mange måtte se seg om etter andre alternativer, og en tjeneste som fikk mye oppmerksomhet var Feedly.

Mye av årsaken til oppmerksomheten var at denne RSS-leseren hadde implementert en funksjon som gjorde at brukere som logget seg på før 1. juli fikk med seg alle Google Reader-strømmene over til Feedly.  Brukermassen til Feedly vokste dermed enormt og ble raskt en populær RSS-leser.

Brukervennlig og minimalistisk

Feedly er en minimalistisk RSS-leser som er tilgjengelig i nettleseren, og selv om den kan sammenlignes med Google Reader synes vi Feedly har et penere grensesnitt. Det er veldig enkelt å abonnere på nyhetsstrømmer, og Feedly har blant annet en visningsmodus som gjør at artiklene blir listet opp som et magasin.

En annen kjekk funksjon er at du kan lagre artikler slik at du kan lese dem senere. Nyttig hvis du ikke har tid akkurat da du snublet over den.

Du kan også dele artiklene til både Twitter, Facebook, Google, og andre sosiale nettverk.

I tillegg har Feedly nettlesertillegg for Chrome, Safari og Firefox som gjør at du enkelt får tilgang til RSS-leseren når som helst.

Verdt å nevne er det også at Feedly har applikasjoner for både iOS og Android, slik at du får oppdatert deg også når du er på farten.

Har du en annen favoritt? Del det gjerne med oss og leserne i kommentarfeltet under saken.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB