8 måter å sammenligne smarttelefoner for å få den beste


Trond Eilertsen
Publisert 25. mars 2024, kl. 17:03

Smarttelefoner har blitt en del av hverdagen vår, siden vi kan bruke dem til nesten alt. Du kan bla gjennom varer, annonsere din virksomhet, kontakte kunder og familie og søke etter hva som helst på nettet. Som sådan, når du kjøper en ny smarttelefon, så bør du sammenligne alternativene dine for å finne den som passer best for deg.

Topp smarttelefonspesifikasjoner du skal vurdere

Smarttelefoner har flere bruksområder, og du bør vurdere hva du skal bruke dem til før du kjøper en. Hvis du er glad i å ta bilder, fokuser gjerne på en god kameraoppløsning. Hvis du liker å spille favorittautomatspillene dine på et casino, så sett fokus på prosessering. Alternativene er uendelige, og vi vurderer de beste faktorene for å sammenligne.

1. Operativsystem

Det første du må vurdere er en faktor som er uoverkommelig for folk flest. Tross alt er skjevheter rundt iOS og Android rikelige, og generelt vil du gjerne ha en god ide om hvilket operativsystem du foretrekker.

Hvis du har andre Apple-produkter, så er det best å holde seg til iOS. Ellers kan Android-enheter gi et bedre utvalg av alternativer.

2. Pris

Det neste som du skal vurdere er prisen. Det gir ikke mening å sammenligne telefoner du aldri kommer til å ha råd til, så tenk på budsjettet ditt og sammenlign kun telefoner innenfor det budsjettet.

Vurder om du vil kjøpe telefonen direkte eller på kontrakt. Det kan utgjøre en forskjell for hvilke enheter som er tilgjengelige for deg.

3. Display

Displayet er det første du ser med en mobiltelefon. Som sådan bør du vurdere et display du er komfortabel med. Denne komforten gjelder ikke bare skjermoppløsningen, men også størrelsen på smarttelefonen.

Skjermer over 15,24 cm kan være for tungvinte, men en 13,97 cm til 15 cm skjerm vil ha en god nok oppløsning til at du enkelt kan se på YouTube.

4. Batterilevetid

Batterilevetid kan være det mest frustrerende aspektet ved en smarttelefon, rett etter lagringskapasitet. Som sådan vil du ideelt sett ha en telefon med lang batterilevetid og god utholdenhet for så lenge som den originale batterilevetidens mAh varer.

Det er best å ikke vurdere noe med en batterilevetid på mindre enn 3000 mAh hvis du vet at du bruker mobiltelefonen ofte i løpet av dagen.

5. Lagring

Oppfylt lagring på mobiltelefonen er opphavet til mange skremmende historier. Det tvinger deg enten til å kjøpe mer skylagring, slette bilder eller slite med en hengende telefon. Hvis du ikke bruker mange apper, vil 32 GB være mer enn nok.

Uansett, for å være sikker, se etter telefoner med 64GB eller 128GB, siden operativsystemet tar opp mye plass.

6. Kamera

Et godt kamera er en av de viktige aspektene de fleste nye kjøpere ser på. Du vil ha en med bra kvalitet for å ta opp dine lykkeligste minner eller ta profesjonelle bilder med.

Uansett hva du bruker den til, bør du sammenligne pikselstørrelse, megapiksler, autofokus og ISO-nivåer. Folk som ønsker å ta ekstraordinære bilder bør se etter telefoner med høyere megapiksel tall og hastighetsskudd.

7. Prosessor

Gjør din undersøkelse om prosessoren for å finne en som passer fordine behov. Prosessoren bestemmer hvor raskt smarttelefonen din kan prosessere handlinger og sikrer at du ikke opplever forsinkelser og lange lasteskjermer.

For mer intensive brukere er Qualcomm Snapdragon 820/821 eller Snapdragon 652 best, mens MediaTek er greit for mindre intensive brukere.

8. Sikkerhet

Sikkerhet er en annen viktig faktor som ikke påvirket ditt valg av mobiltelefon i de første dagene. Imidlertid har fingeravtrykkskannere, ansiktsgjenkjenning, passordhvelv og andre tiltak blitt vanlig.

Sjekk hvilke tiltak de ulike alternativene dine har, siden du må beskytte deg mot cyberangrep og svindel.

Det å velge den ideelle smarttelefonen

Smarttelefoner spiller en stor rolle i livene våre, med 96 % av voksne i Norge som eier smarttelefoner. Vurder hva du først og fremst skal bruke den til, og kjøp den beste som har spesifikasjonene for å støtte den bruken.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB