Forskere: – Dataspill er bra for hjernen


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. november 2013, kl. 19:00

Foto:  THQ Insider / Flickr

Foto: THQ Insider / Flickr

Hjernen blir større som ved å spille dataspill, ifølge forskere. 

Dataspill har lenge vært gjenstand for debatt.

Spillforkjempere har i flere år forsøkt å overbevise omverdenen om at spill ikke er sløsing av tid, men en nyttig aktivitet.

En ny studie støtter på langt vei spillforkjempernes mening om spill . Studien indikerer nemlig at dataspil faktisk kan ha en positiv innvirkning på hjernen vår. 

Studien, utført av tyske forskere, fant ut at folk som spilte Super Mario 64 i 30 minutter hver dag i to måneder fikk økt mengde grå materie i hjernen.

Veksten ble funnet i områdene hippocampus, prefrontal cortex og lillehjernen (cerebellum) – områder som er forbundet med navigering, strategisk planlegging, arbeidsminne og finmotorikk.

Hjernen vokste med andre ord hos de som spilte Super Mario. Kontrollgruppen, som ikke spilte i det hele tatt, viste ingen tegn til økning.

– Mens tidligere studier ofte har vist forskjeller i hjernestruktur på personer som spiller dataspill, viser denne studien en direkte link mellom dataspill og volumøkning i hjernen. Dette beviser at spesifikke hjerneregioner kan trenes opp ved hjelp av dataspill, sier Simone Kühn, som ledet studien. 

Tidligere studier har vist at traumer kan påvirke hjernestørrelsen. 

Forskerne mener de nye funnene viser at dataspill kan brukes for å behandle blant annet posttraumatisk stressyndrom, schizofreni og andre koknitive sykdommer.

Kilde: Daily Mail og Buzzfeed

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB