Nå kan skjermen dekke hele telefonen


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. november 2013, kl. 13:33

Foto: Diginfonews

Foto: Diginfonews / YouTube

Forskere i japan har utviklet et nytt materiale som kan brukes for å lage kurvede skjermer som strekker seg helt ut i kanten.

I dag har alle mobiltelefoner tynne kanter ved siden av skjermen som ikke noen spesiell funksjon, men som er der fordi den rett og slett må være der.

Nå har japanske forskere kommet opp med et nytt materiale som gjør det mulig å lage mobiltelefoner der skjermen dekker hele overflaten, og eliminerer nødvendigheten av kantene ved siden av skjermen.

Protoyper av teknologien som ble vist frem under FPD-messen i Japan, viser at hele overflaten er en skjerm, og at kantene kan vise rullende tekst og annen informasjon.

Det er Semiconductor Energy Laboratory (SEL) som står bak teknologien, som kalles C-Axis Aligned Crystal (CAAC). Materialet er syltynt og er ifølge SEL den eneste teknologien som kan vise levende bilder på bøyde kanter.

– Vi har også laget et bøyelig lithium-batteri. Hvis man kombinerer CAAC-skjermene med bøyelige batterier kan et bruksområde være teknologi vi kan ha på oss, sier forskerne i videoklippet du kan se nedenfor. 

Kilde: Diginfonews.tv via Daily Mail

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB