Amazon vil levere pakkene dine med droner


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 2. desember 2013, kl. 15:16

Foto: amazon / YouTube / Skjermdump

Foto: amazon / YouTube / Skjermdump

Synes du det er for lang leveringstid når du bestiller noe på internett? Da kan Amazons nye løsning være noe for deg. 

I natt avslørte Amazon, som er en av verdens største nettbutikker, at de ønsker å tilby pakkelevering ved hjelp av droner.

Avsløringen skjedde under TV-programmet 60 Minutes i natt, og det var Amazon-sjefen, Jeff Bezos, som fortalte om droneplanene.

Går alt etter planen vil en flygende drone, med åtte rotorer, plukke opp bestilte varer på rullebåndet når de er ferdigpakket og deretter fly varene til destinasjonen.

Den skal kunne bære varer på opptil 2.300 gram, og ifølge Bezos er over 80 % av alle Amazons varer under denne vekten. Varen skal kunne leveres på 30 minutter, forutsatt at avstanden til kunden ikke er for langt unna.

Kan ta flere år

Dronen som for øvrig har fått navnet Amazon Prime Air, kan dukke opp i lufta allerede innen fem år dersom alt går som planlagt.

Dette avhenger imidlertid av at Amazon får de nødvendige tillatelsene i orden. Det er den føderale myndigheten Federal Aviation Administration (FAA) som regulerer bestemmelsene og tillatelsene når det gjelder ubemannede luftfartøy.

For at Amazon skal få gjennomføre droneprosjektet sitt trenger de tillatelser fra dette organet – når dette skjer er foreløpig usikkert.

Amazon har ingen varehus her til lands og dermed er det svært usannsynlig at ordningen vil komme til Norge. Trolig er dette droneprosjektet foreløpig kun forbeholdt USA.

Nettbutikken har lagt ut en video på YouTube der de viser hvordan droneordningen fungerer i praksis: 

Kilde: Mashable

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB