Anmeldelse: Ratchet & Clank: Nexus


Jonas Bäcklund
Publisert 2. desember 2013, kl. 22:29

Foto: Insomniacgames.com

Foto: Insomniacgames.com

Tidligere i år lanserte Insomniac Games Ratchet & Clank: Q Force, som viste seg å være helt forferdelig. Den gangen skrev jeg følgende:

Jeg håper de tar feilen til seg, og jeg ser heller fremover til et nytt, rent plattformspill fra en av de mest elskbare spilleseriene noen sinne.

Jeg ventet ikke forgjeves. Ratchet & Clank: Nexus er akkurat det fansen har ventet på.

Tilbake i klassisk stil

Enda et nytt eventyr venter Ratchet og Clank, i det en bror og en søster fra et barnehjem vil bringe frem skapninger fra en annen dimensjon for å ta hevn på samfunnet. Disse skapningene kalles underskapninger, fra underverdenen. Disse er innstilt på å skade vår egen verden, men er ikke helt kontrollerbare.

Foto: Insomniacgames.com

Foto: Insomniacgames.com

På fem forskjellige planeter får du utforske alt fra forlatte jungelområder til høyteknologiske byer. Insomniac har laget et stort reportoar med fiender og oppgaveløsninger. Jeg skulle kanskje ønske et par flere sideoppdrag, da det i utgangspunktet kun er to av dem i løpet av historiemodusen. Miljøet er pent, og viser virkelig til at utviklerne har forstått hva vi vil ha. Et klassisk spill som bringer oss langt tilbake i tid, i en moderne innpakning.

 Portalinspirert moro

En ny integrering i Ratchet & Clank-serien er portalpistolen. Med den kan du skyte portaler fra gitte portalområder. Dette åpner også for at Nexus skal inneholde mer enn bare å skyte fiender. At puzzles blir involvert, og at de også kan gå på tid er bare flott. Svetten renner ganske kraftig da jeg flyger med min splitter nye jetpack gjennom en hinderløype og vannet stiger bak deg. Nydelig! En annen ny dings i spillet er gravitasjonsstøvlene til Ratchet. De gjør at han har mulighet til å gå opp vegger og til tider opp ned på visse områder. Disse hadde virkelig kule detaljer ved seg.

Foto: Insomniacgames.com

Foto: Insomniacgames.com

Skal jeg si noe negativt om spillet, er det at det er alt for kort og litt lite nyskapende. Jeg kunne gjerne tenkt meg helt opp til mellom fem og åtte timer mer spilletid. Både fordi det er meget kort fra før, og for å få mer

Foto: Insomniacgames.com

Foto: Insomniacgames.com

dybde i en ellers god historie. Jeg må rose Insomniac for å lage et klassisk spill med noen nye ideer for å få litt nytt gameplay. Denne gangen treffer de veldig mye bedre enn det de gjorde med Q-force.

Fortsett trenden

Om jeg har superflaks sitter det en fra Insomniac Games og leser denne anmeldelsen, og i så fall: fortsett trenden! Dette spillet følger den retningen jeg ønsker å se Ratchet & Clank-spillene skal fortsette i. Spillet passer for både barn og voksne med et ungt sinn. Spillet er ikke et must å ha i hylla, men er du en fan av plattformspill er nok dette noe å stemple inn på ønskelista før jul.

Terningkast: 4

Fakta:

Lanseres: 20.11.2013
Plattform: Playstation 3
Anmeldelsen er spilt på: Playstation 3
Sjanger: Plattform
Utvikler: Insomniac Games
Utgiver: Sony Computer Entertainment
Aldergrense: 7

Se traileren til Ratchet & Clank: Nexus her:

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB