Hva er egentlig en smartklokke?


Trond Eilertsen
Publisert 22. desember 2013, kl. 20:03

En smartklokke er det nyeste innen mobilteknologi. Man kan la telefonen ligge i lomma, og heller bruke Facebook eller lese nyheter via klokken. Det er både enkelt, praktisk og noe man allerede bruker hele tiden. Altså erstatter du den gamle urviseren med noe som gir deg mye mer enn bare tiden. For nå kan du snakke, sjekke meldinger og styre musikk via klokka. Aldri har det vært så enkelt og være tilgjengelig. Smartklokken er på vei inn i markedet!

Ifølge selskapet Juniper forventer de en vekst på smartklokker de neste årene. Og det er spådd at i 2018 vil det bli solgt rundt 36 millioner smartklokker. Foreløpig fungerer bare smartklokker opp mot enheter med operativsystem av typen Android 4.3.

En av de største utfordringene med smartklokker som med mobiler er batteriet. Noen av smartklokkene må lades opp hver dag, mens andre kan vare opptil en uke. Mulighetene er mange, og fantasien er stor. Utviklingen innen smartklokker de nærmeste årene er verdt og følge med på.

Hvilke merker finnes det av smartklokker? Dette er noen av de mange smartklokkemerkene på markedet.

Smart Watch 2
smart.watch-sKan både brukes til å ta telefonen, lese tidligere nedlastet e-post når du ikke har nett, styre telefonens musikkspiller, samt brukes som fjernutløser til telefonens kamera.

Den er også vannavvisende og støvtett, med et høyteknologisk utseende. For den som liker å være tilgjengelig, og krever en klokke som tåler litt.

Pebble
pebbleHer handler det mest om å motta varsler om hva som skjer på telefonen. Du kan i tillegg se hvem som ringer, lese tekstmeldinger og avvise samtaler ved å riste på armen, men utover det må du opp med telefonen.

En enkel måte å være tilgjengelig på, og uten alt det ekstra vi fleste ikke trenger.

I’m Watch
im-watchDenne smartklokken har fått hard medfart i flere tester, blant annet på grunn av ustabil programvare, dårlig batteritid og svært høy pris.

Den har utseende til en typisk agentklokke, men for å sitere en kjent anmelder av produkter på nett, «Til og med James Bond ville tatt i bruk angreretten på denne».

Martian
martianDenne smartklokken har et mer klassisk design.

Det unike er at man kan lese inn tekstmeldinger via klokken, den vibrerer når du mottar varsler og du kan kommandere telefonen via typisk talestyring.

Cookoo
Den store fordelen med denne løsningen er at klokka trenger veldig lite strøm for å fungere. Man bytter bare ut klokkebatteri når den er tom.

cookooI tillegg gjør den som de aller fleste klokkene, hjelper deg å følge med varsler på telefonen, sjekke inn på Facebook hvor du er og styre musikken.

Smartklokker som lanseres i nærmeste framtid er Samsung Galaxy Gear. Denne klokken kan du ta bilder, spille av musikk, se når du får mail og meldinger. Du kan også styre den via typisk talekommando, og som hjelp har den både mikrofon og høytaller. Lanseres allerede 25. september 2013.

Samsung-Galaxy-GearMulighetene for smartklokke er mange. De kommer i mange farger, mange former og med ulike funksjonaliteter.
Det eneste minuset er at de er veldig like i hva de tilbyr, designet blir kanskje litt for gjenngående, noe som gjør at kanskje Apple i fremtiden kommer med en innovasjon, slik som de brøt med alle de tradisjonelle telefonene.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB