Apple-smartklokke med trådløs lading?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 3. februar 2014, kl. 13:47

Foto: iWatch-konsept / Todd Hamilton

Foto: iWatch-konsept / Todd Hamilton

Har testet ut en rekke trådløse lade-teknologier, skriver New York Times.

Smartklokker begynte for alvor å dukke opp i fjor, men de store IT-gigatene har så langt ikke kommet med egne klokker. Unntaket er Samsung, som i fjor lanserte Galaxy Gear, en klokke som fikk lunken mottakelse. 

Det er ventet at Apple skal komme med en egen smartklokke, og det blir trolig en 2014-lansering, uten at dette er bekreftet.

Solcelle-teknologi

Nå har det kommet ny informasjon om «iWatch» som setter i gang spekulasjonene ytterligere. Amerikanske New York Times hevder å vite at Apple har testet trådløs lade-teknologi for sin smartklokke. Avisen siterer en rekke anonyme kilder som skal ha kjennskap til Apples arbeid.

Selskapet skal ha sett både på solcelle-lading og Elektromagnetisk induksjon. Sistnevnte kan innebære at klokka legges oppå en magnetisk plate og at den på denne måten lades trådløst.

En tredje teknologi som har vært til vurdering er lading gjennom bevegelse. Teknologien skal gjøre det mulig for klokka å få nok strøm gjennom bevegelsen som oppstår når man rører på armen.

At Apple har arbeidet med solcelle-teknologi bekreftes av tidligere Apple-ansatt, Tony Fadell. 

Fadell, som ofte omtales som iPod-ens far, jobber i Nest, som tidligere denne måneden ble kjøpt opp av Google.

– Ikke vent på ny teknologi

Eks-Apple-mannen har imidlertid ikke høye forhåpninger til ny batteriteknologi.

– Å håpe på og basere seg på at det kommer ny batteriteknologi er ikke særlig lurt. Ikke vent på at batteriteknologien skal komme dit, for denne teknologien er utrolig treg å flytte på, sier Fadell til New York Times. 

Han sier at det er bedre å fokusere på å forbedre dagens batteriteknologi istedet for å forsøke å gjenoppfinne batteriet i seg selv.  

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB