Kommentar: Galaxy Gear – smart, men holder det?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 7. september 2013, kl. 16:41

Foto: SAMSUNGmobile / YouTube

Samsung viste frem sin første smartklokke denne uken. Foto: SAMSUNGmobile / YouTube

Samsungs smartklokke har mange kule funksjoner, men mangler noe vesentlig. 

Onsdag ble Samsungs første smartklokke avduket under IFA-messen i Berlin. Klokka har fått massiv oppmerksomhet i media, og vi skjønner hvorfor: Det er en av verdens største teknologigiganter som står bak klokken, og det er liten tvil om at det er en kul gadget i beste 007-stil, selskapet viste frem.

Litt grunnleggende info om klokken, som for øvrig fungerer kun med Android: du kan lese SMS på den, snakke i telefonen ved hjelp av klokken, lese e-post og ta bilder med den.

Klokken har en Super AMOLED touch-skjerm og kan kjøre ulike applikasjoner.

Ingen Pebble-dreper

Teknologia.no har tidligere testet Kickstarter-suksessen Pebble, en annen smartklokke. Klokken falt i god smak hos vår journalist.

Galaxy Gear blir ingen umiddelbar Pebble-dreper, mener vi. Klokken virker kul og funksjonell, men den mangler noe Pebble har.

Mange vil kanskje si det er feil av oss å sammenligne Samsungs smartklokke med andre smartklokker, i dette tilfellet Pebble. Men det er tross alt ganske få smartklokker på markedet i dag, og det blir derfor naturlig å bruke blant annet Pebble som en referanse.

Pebble er ikke en perfekt klokke, la det være sagt, og hvorfor kan du lese i vår anmeldelse av klokken. Men mye av årsaken til vår journalist likte Pebble var batteritiden. Omtrent en ukes batteritid får man med Pebble.

Må kunne forvente mer

Hva med Galaxy Gear?

Den må lades hver eneste dag. Klokken holder i én dag med moderat bruk, ifølge Samsung. Er dette bra nok? Nei, det er det dessverre ikke. Ja, vi lader telefonen hver dag, men jeg har inntrykk av at dette er noe mange synes er irriterende nok fra før.

Jeg er i hvert fall lei av å måtte ha med meg laderen hvor enn jeg går. Med Galaxy Gear må enda en lader pakkes med i sekken, hvis jeg skal ut på en liten reise eller være borte mer enn en dag.

Batteritiden ødelegger inntrykket

Jeg hadde håpet at Samsung skulle klare bedre. Resten av klokka virker svært interessant – den har mange kjekke funksjoner og har helt klart mye kul teknologi i seg. Derfor er det kjedelig at en ting som batteritid ødelegger inntrykket av en ellers solid klokke. 

Vi har enda ikke testet Samsungs klokke, men en fullstendig test vil komme så snart vi har fått tak i et eksemplar. Foreløpig tror jeg ikke Pebble og Sony SmartWatch er avdanket i smartklokkemarkedet, tvert om.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB