Her er Samsungs smartklokke


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 5. september 2013, kl. 01:56

Slik ser klokka ut. Foto: Samsung

Slik ser klokka ut. Foto: Samsung

Selskapet viste som ventet frem sin aller første smartklokke under IFA-messen i Berlin. 

Det har lenge versert rykter om en smartklokke fra teknologiganten Samsung, og onsdag ble altså ryktene bekreftet da de annonserte Galaxy Gear.

Smartklokka de viste frem er ment som et supplement til telefonen din. Du har på klokka som et helt alminnelig armbåndsur, men i motsetning til vanlige klokker har smartklokka en berøringsskjerm og en rekke andre fiffige funksjoner.

Fargeskjermen kan vise varsler og kjøre appliksjoner. I tillegg har klokka et kamera som kan filme i 720p, og en mikrofon som lar deg ta i mot samtaler.

Flere av disse funksjonene er fraværende i flere av de andre smartklokkene vi har i dag.

Men hva med batteriet i Samsungs klokke?

Må lades hver dag

Pebble og Sony SmartWatch, de mest populære smartklokkene i dag, har begge en batteritid på mellom 4-7 dager. Samsungs Galaxy Gear må lades en gang i døgnet med det medfølgende batteriet på 315 mAh.

Det spørs hvor godt dette blir mottatt av forbrukerne.

SMS og samtaler

I likhet med for eksempel Pebble, mottar man varsler på Galaxy Gear. Man kan for eksempel lese SMS, men man må fortsatt svare på meldingene fra telefonen.

Som nevnt kan man snakke i klokka siden den har en mikrofon. Ved hjelp av en innebygd høyttaler kan man også høre stemmen til personen man snakker med uten å måtte holde klokka inntil øret. Et spørsmål er selvsagt hvor merkelig det vil se ut når noen snakker med klokken sin.

I USA vil Galaxy Gear selges for 299 dollar, rundt 1.800 kroner. Hva prisen vil bli når den kommer til Norge er enda ikke kjent.

Det ventes for øvrig at også Apple vil komme med en smartklokke, men noe særlig mer informasjon om dette har man ikke per dags dato.

Spesifikasjoner for Galaxy Gear

  • AMOLED-skjerm på 1,6 tommer, 320×320 piksler
  • Kamera på 1,9 megapiksler. HD-video, 720p og autofokus
  • Batteri: 315 mAh
  • Vekt: 73,8 gram

Galaxy Note 3

Samsung lanserte også Galaxy Note 3, en ny modell i Samsungs «phablet»-serie (hybrid mellom mobil og nettbrett). Telefonen er en stor oppgradering fra deres forrige Note 2.

Ny Galaxy Note. Foto: Samsung

Ny Galaxy Note. Foto: Samsung

Skjermen har nå vokst til 5,7 tommer, men telefonen har samtidig blitt tynnere og lettere. Bakdekseletet er også kraftig oppgradert, og Samsung har her gått bort fra plastikk. I stedet kliner de til med en lærlignende bakside.

Kameraet i telefonen er på 13 megapiksler, og resten av innmaten er også kraftige saker.

3 GB arbeidsminne og en firekjernet Krait-prosessor på 2,3 GHz er å finne i telefonen. Telefonen vil selges med både 32 og 64 GB lagring, ha 4G-støtte i Norge og ha et batteri på 3200 mAh.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB