– Samsung-klokka lanseres neste uke


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. august 2013, kl. 12:55

Klokkekonsept fra 2009. Foto: JOHAN LOEKITO / SAMSUNG

Klokkekonsept fra 2009. Foto: JOHAN LOEKITO / SAMSUNG

– Enheten vil forbedre og berike dagens smarttelefonopplevelser på mange måter, sier Samsung-sjef. 

Samsungs første smartklokke er på vei, og allerede 4. september vil klokka presenteres for offentligheten. Dette skjer i Berlin, samtidig som teknologimessen IFA foregår. Dette bekrefter selskapet i et intervju med Korea Times. 

Klokka, som det har svirrer rykter rundt i lang tid, vil kunne kobles opp mot en smarttelefon.

– Vi vil introdusere et nytt konsept som innebærer teknologi man har på seg. Enheten kalles Galaxy Gear og vi vil presentere den under vår egen event i Berlin 4. september, sier visepresident i Samsung, Lee Young-Hee, til The Korea Times.

Ikke bøyelig skjerm

Men klokka vil ikke ha fleksibel skjerm, slik mange har håpet på. Det er jo ingen hemmelighet at selskapet har utviklet teknologien som trengs i fleksible skjermer. Under CES-messa i år viste Samsung frem deres bøyelige skjerm.

– Gear vil ikke ha en fleksibel skjerm. Men enheten vil forbedre og berike dagens smarttelefonopplevelser på mange måter. Det vil lede an en ny trend innen smartmobilkommunikasjon, fortsetter Young-hee.

Samsung-sjefen bekreftet også at giganttelefonen Galaxy Note3 vil presenteres 4. september.

Det ventes også at Apple vil komme med en smartklokke, men foreløpig er det ikke mye informasjon tilgjengelig om en lansering.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB