Pebble – vidunderklokke for iPhone og Android


Christian De Frène
Publisert 16. april 2012, kl. 00:33

Forrige tirsdag, 10. april, dukket det opp et interessant prosjekt på nettsiden Kickstarter. Firmaet Allerta er kjent som produsent av smartklokken inPulse for BlackBerry, men denne har aldri tatt helt av. Nå prøver firmaet seg igjen ved å innfri deres kunders øverste ønske: At klokken virker med iPhone.

Klokke med apps

Resultatet er Pebble: En klokke med ePaper-skjerm som kjører enkle apps til for eksempel trening, og som kobles trådløst via bluetooth til din iPhone eller Android-telefon og kan styre musikk eller vise varslinger. Verdt å nevne er at Pebble fungerer som vanlig klokke også.

I tillegg legges SDKet (System Development Kit) ut fritt tilgjengelig, slik at hvem som helst kan utvikle apps til klokken, som lastes ned og installeres via en app til iPhone eller Android

Enorm respons

Allerta har gått gjennom Kickstarter for å finansiere avslutningsprosessen. De ba om 100 000 dollar, og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Saken ble snappet opp av Engadget, og etter 2 timer var det etterspurte beløpet innhentet.

Veksten har fortsatt, og allerede etter 28 timer hadde Pebble innhentet 1 000 000 dollar! Nå er finansieringen oppe i over 3 000 000 dollar, som ble rundet natt til mandag, og Pebble er på vei til å bli Kickstarters mest populære prosjekt noensinne.

Overkommelig pris

Smartklokker er ikke noe nytt, men mye av forklaringen til Pebbles raske suksess kan være, i tillegg til at klokken kun er priset til 115 dollar (150 dollar når den kommer i salg i butikker), at det er en enorm etterspørsel for et slikt produkt som fungerer med iPhone.

I tillegg er klokken ripesikker, bakgrunnsbelyst, vanntett og har en oppgitt batterilevetid på 7 dager, som er mye høyere enn hos sine konkurrenter.

Lansering i september

Finansieringen av Pebble på Kickstarter avsluttes 18. mai, og klokken har en forventet leveringsdato i september 2012. Har du lyst på denne klokken anbefaler vi at du reagerer kjapt; det er allerede over 20 000 personer som er med på finansieringen, så det er ikke usannsynlig at leveringdatoen vil bli utsatt dersom etterspørselen fortsetter.

Kilde: Kickstarter

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB