Jailbreak for iOS 7 er klar


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 22. desember 2013, kl. 16:39

Foto: Evasi0n

Foto: Evasi0n

En såkalt untethered jailbreak for iOS 7-enheter kan lastes ned nå. 

Eiere av iOS-enheter må forholde seg til restriksjoner og mindre åpenhet enn for eksempel Android-brukere.

Derfor har det iløpet av de siste årene blitt populært å såkalt jailbreake sin iPhone, iPod eller iPad.

I praksis innebærer dette at du åpner opp operativsystemet slik at det blir mulig å installere applikasjoner som Apple ikke har offisielt godkjent. I tillegg får du ved å jailbreake muligheten til å generelt «tweake» systemet i større grad.

Tidligere i høst kom iOS 7, Apples nyeste operativsystem for iOS-enheter, men en jailbreak for dette OS-et har brukerne måttet se langt etter.

Nå har imidlertid hackergruppa Evasi0n offentliggjort at de er klar med en rykende fersk jailbreak for iOS 7. Jailbreaken skal være av typen «untethered», noe som betyr at enheten ikke trenger å jailbreakes hver gang den startes på nytt.

Prosessen skal være svært enkel og ta rundt fem minutter å gjennomføre. Programvaren som gjør det hele mulig er tilgjengelig for både PC og Mac.

Husk backup!

Selv om jailbreaking stort sett gjennomføres uten nevneverdige problemer dersom man følger prosedyren, er det viktig å huske på at det er en viss risiko forbundet med å åpne opp enheten på denne måten. Derfor er det lurt å ta backup av enheten før man setter i gang.

Dette gjør du ved å plugge inn enheten til datamaskinen din, og synkronisere innholdet ved hjelp av iTunes. Dersom noe går galt under oppdateringen, vil du da likevel ha dine filer og informasjon lagret i iTunes.

denne siden får du mer informasjon om hvordan du jailbreaker din enhet.

– Jeg aner ikke hva som fungerer eller ikke fungerer

Cydia er en App Store-lignende applikasjon som fås på jailbreakede enheter. Cydia inneholder et enormt bibliotek av applikasjoner og tjenester og har derfor vært populært å bruke etter gjennomført jailbreak.

Skaperen av Cydia, Jay Freeman, advarer imidlertid folk mot å jailbreake dersom man ønsker å utnytte Cydia til det fulle.

Årsaken skal være at Cydia ikke er oppdatert for den nyeste jailbreaken, og dermed kan ikke Freeman love at alt fungerer som det skal.

Freeman opplyser om dette selv på Twitter.

Du må altså jailbreake på eget ansvar.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB