Kan smartringer være det neste store?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 12. desember 2013, kl. 15:29

Foto: Smarty Ring

Foto: Smarty Ring

Smartbriller og smartklokker? Nå må du også ønske smartringer velkommen. 

Såkalt «wearable» teknologi – teknologi vi har på oss – er i vinden om dagen. Smartbriller, smartklokker, ja til og med smart-BH-er er på vei inn i forbrukermarkedet.

Kanskje er du også nødt til å hilse på en ny ha på-dings. Verdens første smartring har nemlig blitt født.

Smarty Ring ble lansert som et prosjekt på folkefinansieringsnettstedet Indiiegogo og har samlet inn over 300.000 dollar. Målet var i utgangspunktet  å samle inn rundt 40.000 dollar.

Skal redusere skjermsjekking

Man har på Smarty Ring som en helt alminnelig ring, men dette er alt annet enn en vanlig ring. Denne har en LED-skjerm som kan vise varsler – alt fra innkommende anrop, tekstmeldinger og e-poster til Facebook og Twitter-oppdateringer.

I introduksjonsvideoen, som du ser nederst i denne saken, sies det at vi sjekker smarttelefonen vår i gjennomsnitt 150 ganger per dag, og at Smarty Ring kan redusere dette tallet med 60 prosent.

Ringen skal også gjøre det mulig å styre flere av telefonens funksjoner, blant annet svare på anrop, foreta anrop til forhåndsdefinerte kontakter, styre musikk, og ta bilder med kameraet. Ringen kan også brukes som klokke, og ifølge selskapet bak skal den også være vanntett.

Ved hjelp av bluetooth kobles ringen til hvilken som helst smarttelefon, og hvis du glemmer igjen telefonen et sted vil ringen lage lyd for å varsle deg.

Verdens første smartklokke er ventet å dukke opp i april 2014. Prisen vil ligge på 275 dollar, rundt 1700 kroner.

Kunne du tenkt deg en slik ring? Fortell oss i kommentarfeltet nederst i saken.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB