Videoreklame på Facebook kommer denne uken


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 17. desember 2013, kl. 14:57

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Nå er det bekreftet. 

Tidligere i desember bekreftet Facebook av autoavspillende videoklipp skal dukke opp i nyhetsstrømmen, og man begynte da å spørre seg om dette også vil gjelde reklame.

Nå har Facebook bekreftet av autoavspillende videoreklame kommer til både mobilutgaven og skrivebordsutgaven av det sosiale nettverket.

Dette skal skje allerede torsdag denne uken. Det kommer frem i et blogginnlegg som selskapet har publisert.

– Siden september har vi testet ut en enklere måte å se videoklipp som er delt av venner. Uten å behøve å trykke «Play», vil videoer i stedet spilles av automatisk uten lyd. Gjennom testingen har vi sett en økning på mer enn 10 % når det gjelder folk som ser, liker, deler og kommenterer videoklipp, skriver Facebook. 

For å se videoklippene med lyd må man klikke på dem. Dermed unngår man at telefonen begynner å hyle når man minst trenger det.

På mobiltelefoner vil videoklippene lastes ned når de er koblet til wifi-nettverk. Dette er for å unngå at man bruker mobildata for å hente klippene når man er ute på farten.

I første omgang er det kun reklame for filmen Divergent som vil spilles av automatisk, men ifølge Facebook vil funksjonen utvides til å gjelde generell reklame dersom testingen er vellykket.

Hva synes du om autoavspillende reklame på Facebook? Fortell oss i kommentarfeltet nedenfor. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB