Videoer på Facebook skal spilles av automatisk


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 7. desember 2013, kl. 16:40

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Det betyr også at det snart kan komme autoavspillende reklame. 

Selv om Vine, Instagram og Snapchat har blitt nye populære kanaler for å dele videoklipp, lastet det fortsatt opp videoer også på Facebook.

Frem til nå har videoklipp på dette sosiale nettverket krevd at du selv har trykket på en avspillingsknapp for å starte klippene. Det er Facebook nå i ferd med å endre – i hvert fall for mobilbrukerne, ifølge nettstedet TechCrunch.

Allerede i september skrev Facebook i et blogginnlegg at de hadde begynt testing av autoavspilling i nyhetsstrømmen.

Overfor TechCrunch bekrefter Facebook at de nå er i ferd med å rulle et den nye funksjonen for alle brukere på iOS og Android.

Den nye autoavspillingen betyr at brukerne nå slipper å trykke på den velkjente play-knappen for å starte videoklippene. I stedet vil klippene automatisk starte når de dukker opp i nyhetsstrømmen.

Foto: Facebook / TechCrunch

Foto: Facebook / TechCrunch

Videoene vil imidlertid ikke spilles med lyd før du manuelt trykker på klippene. På denne måten slipper du at et videoklipp begynner å hyle når du minst ønsker det, for eksempel når du sitter på bussen.

Ifølge TechCrunch vil autoavspillingen i første omgang gjelde kun for klipp som brukerne selv har lastet opp på Facebook, samt Instagram-klipp. Videoer på YouTube, Vine og andre tjenester vil fortsatt kreve at du manuelt spiller av dem.

Kan komme autoavspillende reklame

Selv om den nye funksjonen nå gjelder kun for privatpersoner og begrenser seg til Facebook-opplastede klipp, vil det trolig utvides til å også gjelde annonser etter hvert.

Det var Facebook klar på da de testet funksjonen i september.

– I første omgang vil denne funksjonen begrense seg til videoer lastet opp av privatpersoner, musikere og band. Vi gjør dette for å forsikre at det blir en best mulig opplevelse. Etter hvert vil vi se på hvordan vi kan gjøre funksjonen tilgjengelig for annonsører, skrev selskapet i et blogginnlegg. 

Dermed er det ikke usannsynlig at autoavspillende reklame vil dukke opp i nyhetsstrømmen etter hvert.

Foreløpig er bare mobilbrukere som får autoavspilling, men til TechCrunch sier Facebook at de fortsatt tester samme funksjon for skrivebordet. De skal imidlertid ikke ha planlagt noen konkret lansering for denne plattformen på nåværende tidspunkt.

Autoavspilling for mobilbrukere skal nærme seg ferdig utrulling internasjonalt – det betyr at samtlige iOS og Android-brukere vil få funksjonen veldig snart.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB