– Nei, nei, Windows 9 kommer i år


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 21. januar 2014, kl. 16:56

windows 8.1 universal bakgrunn

Kjent Windows-lekker mener nye Windows kommer i oktober. @

I forrige uke skrev teknologia.no om den kjente Windows-bloggeren Paul Thurrot som hevdet at Windows 9 vil lanseres i april 2015. Thurrot skal ha fått informasjonen fra kilder som er kjent med Microsofts planer.

Den profilerte Windows-lekkeren WZor, mener imidlertid at dette er helt feil, noe han 15. januar uttrykte på Twitter:

Wzor mener at Microsoft vil lansere Windows 9 21. oktober 2014. Dette er i så fall 7 måneder før Paul Thurrots angivelige lanseringsdato. 

Informasjonen er altså helt motstridende, og det er umulig å vurdere hvilken informasjon som er riktig. En oktober-lansering virker imidlertid litt merkelig, for da har Microsoft måttet komme mye lenger i utviklingen enn Paul Thurrot hevdet de hadde gjort. I forrige uke uttalte han nemlig at Microsoft ikke ville starte utviklingen av Windows 9 før april i år.

En mulighet er selvsagt at Windows 9 bare er er mindre oppdatering og at det da kan tenkes at Microsoft vil lansere tidligere. Dette blir uansett bare spekulasjoner.

I Windows 9 ventes det en oppdatering av Modern UI-designet, og mulighet for å kjøre Modern UI-apper i vindusmodus. Videre ventes det at startmenyen returnerer, sammen med en ny startknapp.

Det vil helt sikkert lekke mer informasjon iløpet av de neste ukene, og teknologia.no holder deg oppdatert.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB