Nettsted: Facebook kommer med Flipboard-konkurrent


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 15. januar 2014, kl. 12:54

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Kan komme allerede i slutten av januar.

Flipboard er en applikasjon for mobile enheter som lar deg samle nyheter fra en rekke kilder, og få dem presentert som et magasin.

Tjenesten har siden 2010 blitt lastet ned over 90 millioner ganger og er en svært populær applikasjon, mye på grunn av et visuelt elegant grensesnitt.

Nå er Facebook i ferd med å lansere en egen magasinapplikasjon. Det melder nettstedet Re/code, som siterer en anonym kilde som «har kjennskap» til Facebooks planer.

Ifølge kilden har Facebook jobbet med denne applikasjonen i flere år, og Facebook-sjef Mark Zückerberg skal selv ha vært direkte involvert i arbeidet.

Skal vi tro Re/code kan tjenesten være klar for lansering allerede mot slutten av januar, men nettstedet presiserer at datoen kan endres.

Skreddersy din egen avis

Applikasjonen, som angivelig skal hete Paper, skal være et Flipboard-lignende konsept der brukeren skal kunne få oversikt over nyhetsbildet på en visuelt pen og brukervennlig måte. Brukeren skal kunne legge til både nettsider og kategorier for tilpasse tjenesten til sine interesser.

Statusoppdaternger fra venner skal også kunne vises i applikasjonen, ifølge Re/code.

Saken fortsetter nedenfor. 

Foto: Flipboard

Foto: Flipboard

Det er foreløpig ikke kjent om tjenesten vil bli en frittstående applikasjon eller om den vil bygges inn i eksisterende tjenester.

– Facebook er en personlig avis

Mark Zückerberg har ved en rekke anledninger ytret at Facebook er en slags personlig avis. Dette ble også tydelig like før jul, da Facebook annonserte at de nå vil prioritere kvalitetsartikler i mye større grad enn tidligere i nyhetsstrømmen.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB