Slik blir iOS i bilen


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. januar 2014, kl. 17:53

Se den første sniktitten. 

I juni i fjor ble det kjent at Apple planlegger å bringe iOS inn i bilen, og i et videoklipp lastet opp på YouTube får vi en liten smakebit på hvordan det hele vil se ut i praksis.

iOS-utvikleren Steven Troughton-Smith har klart å emulere bilutgaven av iOS på en Mac, og på denne måten får vi se noe av funksjonaliteten til det som omtales som «iOSitC» (iOS in the Car).

Ifølge informasjonen Troughton-Smith har fått tilgang til vil iOS i bilen støtte flere skjermstørrelser. I tillegg vil det støtte både touch-skjermer, fysiske knapper, dreiehjul og touchpads.

Viser det samme som iOS-enheten

Multitasking er imidlertid ikke støttet i bilutgaven av iOS, skal vi tro Troughton-Smith. Skjermen i bilen vil alltid vise det samme som skjermen på iOS-enheten gjør. Smith påpeker imidlertid at enheten kan være i låst-modus uten at dette påvirker iOS i bilen.

Det skal ikke være et tastatur-grensesnitt på skjermen – i stedet opererer man systemet ved hjelp av talestyring.

Foreløpig skal systemet være låst til godkjente og offisielle Apple-applikasjoner. Tredjepartsapplikasjoner er ikke støttet.

Det du ser i videoklippet bruker kode fra iOS 7.0.3, men grensesnittet på bilutgaven er i iOS 6-stil. I iOS 7.1 er bilgrensesnittet oppdatert til et mer iOS 7-grensesnitt.

Dette kommer frem av et bilde  Denis Stas lastet opp på Twitter:

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB