Derfor kan du ikke laste ned Flappy Bird lenger


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. februar 2014, kl. 19:27

Foto: Flappy Bird / Montasje

Foto: Flappy Bird / Montasje

Spillets utvikler taklet ikke presset. 

Flappy Bird er et mobilspill som ble utviklet i 2013, men som iløpet av januar og februar i år har opplevd en ekstrem vekst. Spillet, som er kjent for å være svært utfordrende, frustrerende og avhengighetsskapende, har vært god business for utvikleren – vietnamesiske Dong Nguyen.

Det er anslått at Nguyen har tjent opp mot 300.000 kroner hver dag gjennom reklameinntekter. Og det på et spill som ifølge ham selv kun tok to-tre dager å utvikle.

Dersom du ikke har prøvd Flappy Bird enda, står du overfor en utfordring om du har lyst til å prøve det – spillet er nemlig fjernet fra både App Store og Google Play.

Nguyen har nemlig valgt å fjernet suksesspillet. Utvikleren annonserte fjerningen på Twitter lørdag kveld, med denne tweeten:

 Og som annonsert forsvant spillet søndag kveld. 

Twitter-oppdateringen fikk mange til å spekulere i om det var rettighetsproblematikk som var årsaken. Det er ingen hemmelighet at man enkelt kan assosiere Flappy Bird med Super Mario-serien. Nguyen var imidlertid raskt ute med å avkrefte dette:

Beskjeden kommer bare dager etter at Flappy Bird-utvikleren ytret at han ikke var komfortabel med all oppmerksomheten.

– Pressen overvurderer suksessen fra spillene mine. Dette er ikke noe jeg vil. Vær så snill – la meg være i fred, skrev Nguyen for noen dager siden på Twitter. 

– Det er ikke på grunn av de, det er på grunn av hvordan folk bruker spillet mitt. De overbruker det, skrev Nguyen.

Nå er det mye omtalte spillet fjernet, så den originale versjonen blir vanskeligere å få tak i. Flere lignende spill dukket imidlertid raskt opp i app-butikken, så det skal likevel ikke være så altfor vanskelig å finne en Flappy Bird-kopi.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB