God jul med dataspill


Trond Eilertsen
Publisert 29. november 2022, kl. 13:11

Julen er rett om hjørnet – også for barnerommene, der tre av fire spiller dataspill hver dag. Barnas fritidsaktiviteter har det med å havne på ønskelisten, så hvordan kan du sørge for at de får den beste opplevelsen og at de riktige spillene havner under treet?

Sjekk ut spillet

Hvis barnet ditt har et veldig spesifikt dataspill på ønskelisten, er det ganske enkelt å finne ut om det er en god gave:

PEGI er den europeiske aldersklassifiseringen for dataspill, og på Pegi.info kan du finne og lese om (nesten) alle dataspill. Her kan du for eksempel se anbefalt alder for å spille de enkelte dataspillene, og her snakker vi om egnethet, ikke om spillets vanskelighetsgrad. Et spill som «egnes for alle» kan være både uforståelig og alt for vanskelig for de minste. Du kan også finne en kort beskrivelse av hva spillet handler om og lese mer om hvilke elementer i spillet som gir grunnlag for spillets aldersvurdering. I tillegg kommer flere av beskrivelsene med annen nyttig informasjon, som for eksempel hvilke alternativer som er tilgjengelige for kjøp i spillet.

God jul med riktig spillvalg.

Leter du etter et passende spill for barnet ditt, men trenger litt inspirasjon, kan pegi.info også hjelpe. Her kan du søke etter spill i den store PEGI-databasen, og filtrere resultatene etter for eksempel aldersbedømmelse, sjanger/spilltype, utgivelsesår og plattform (PC, Playstation, Xbox, Nintendo osv.) for å finne det perfekte spillet.

Gode spilleregler

Dataspill er god underholdning – også i julestua, og spesielt hvis dere har blitt enige om noen gode spilleregler, som alle i familien trives med.

angi-nordic.com kan du finne nyttig kunnskap og tips til hvordan du kan skape et sunt og godt miljø for hele familien. Du kan også finne informasjon om spillkonsollenes ‘foreldreinnstillinger’, som bl.a. lar deg velge om barnet ditt skal kunne kommunisere med andre spillere eller ikke, og hvor mye penger eller tid barnet kan bruke på dataspill.

————————–

PEGI (Pan European Game Information): Europeisk aldersklassifisering for videospill, som hjelper foreldre til å ta informerte beslutninger når de kjøper videospill.

ANGI NORDIC: Bransjeforeningen for utgivere og distributører av data- og videospillunderholdning i Norden.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB