Historien om mannen som mistet Twitter-navnet sitt


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 26. februar 2014, kl. 12:04

Foto: Twitter / Skjermdump

Foto: Twitter / Skjermdump

Og historien om mannen som fikk det tilbake.

Twitter har flere millioner registrerte brukere, og da sier det seg selv at de korteste og enkleste brukernavnene blir tatt ganske fort.

En bruker som var tidlig ute med å registrere seg var Naoki Hiroshima. Han opprettet brukernavnet @N – altså et usedvanlig kort og enkelt navn.

Hiroshima har tidligere forklart at dette brukernavnet har vært et yndet mål for hackere. Flere skal ha forsøkt å hacke kontoen, og han skal også ha blitt tilbudt 50.000 dollar for å gi fra seg brukernavnet.

I januar ble det alvor av truslene. En hacker klarte å ta kontroll over e-postadressen, Facebook-kontoen og nettsidene som Hiroshima eide. Også PayPal-adressen ble tatt.

Hackeren brukte dette som utpressingsmiddel. Målet var nemlig Twitter-kontoen @N. Hiroshima fikk følgende valg: Enten måtte han endre sitt brukernavn slik at @N ble ledig, eller så fikk han ikke tilbake tilgang til e-postadressen, Facebook-kontoen og sine andre kontoer på nettet.

Hiroshima valgte til slutt å gi slipp på Twitter-brukernavnet. Han endret @N til @N_is_stolen. Hackerens mål var nådd.

Så ble det stille. Kampen så ut til å være tapt for Naoki Hiroshima. Men så sendte han følgende tweet:

Samtidig kunne man se at Hiroshimas brukernavn var endret til @N. Han hadde fått Twitter-navnet tilbake.

– Dette ble en lykkelig slutt, ikke bare for meg, men også for fornuftige ansatte og lojale brukere av Twitter. Gratulerer til disse også, skrev han på Twitter.

Hvordan Hiroshima klarte å få tilbake Twitter-navnet sitt sier han ingenting om. Men en lykkelig slutt ble det altså for mannen som har verdens korteste Twitter-navn. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB