Denne dronen kan slå deg i bakken


Knut Formo Buene
Publisert 11. mars 2014, kl. 22:23

cupid_taser_drone_1-2-820x420

Foto: YouTube / The Verge / Skjermdump

Sender 80 000 volt gjennom luften.

Hvert år arrangeres SXSW (South by Southwest) i Austin, Texas. Hvert år ser vi starten på nye selskaper, produkter og teknologitrender.

Selskapet Chaotic Moon viste på årets SXSW frem sin nye kreasjon, dronen CUPID. Dronen i seg selv er et standard heksakopter fra Tarot, som har et elektrosjokkvåpen (også kjent som en Taser) montert på undersiden.

Slike våpen blir brukt av det amerikanske politiet, og har en maksimal spenning på omlag 50 000 volt. CUPID-dronen er utstyrt med Taser som sender 80.000 volt gjennom «målet». Med videoer som viser hvordan folk reagerer på slike våpen, anser dette som tilstrekkelig. Videoen i bunn av saken, viser demonstrasjonen som ble gjort under SXSW. 

 

cupid

Chaotic Moon ser for seg at CUPID vil kunne beskytte privat eiendom, og eventuelt uskadeliggjøre inntrengere. Se for deg en uheldig tyv snike seg inn på tomten din. Dronen flyr opp i ansiktshøyde og gir tyven en advarsel. Om tyven ikke ser alvoret i situasjonen og dermed velger å ikke avlyde, vil dronen kunne paralysere vedkommende helt til politiet ankommer stedet.

Med politiets gjennomsnittlige utrykningstid på omlag 9-10 minutter, kan vi se for oss at det ikke blir en særlig fornøyelig affære.

Kilde: TheVerge

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB