Digitale «Post-it»-lapper kan erstatte minnepenner


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 19. mars 2014, kl. 13:02

Foto: Datastickies

Foto: Datastickies

I fremtiden kan det bli slutt på å plugge inn USB-enheter for å overføre data. 

En gruppe forskere har kommet opp med en idé som i beste fall vil kunne revolusjonere måten vi overfører data på.

Foto: Datastickies

Foto: Datastickies

Konseptet går ut på å utvikle Post it-lignende merkelapper som kan inneholde data. Tanken er at disse lappene kan klistres på en maskiner for å overføre data mellom dem, trådløst.

Produktet, som forskerne har kalt Datastickies, er foreløpig bare et konsept, men de har allerede funnet ut hvordan det rent teknologisk skal fungere.

Stikkordet er grafén. Forskerne vil bruke det supersterke ledende materiale som er like tykt som ett karbonatom, for å muliggjøre teknologien. Lagringskapasiteten kan komme opp mot 32 GB.

– Datastickies er et designkonsept for grafénbasert flashdisker som muligens kan erstatte USB-harddisker i fremtiden, skriver gjengen bak idéen på sine nettsider

Det er et spesielt ledende «lim», som fester de elektroniske lappene til dataskjermer, musikkenheter og så videre. Dette limet gjør det mulig å overføre data trådløst fra maskin til en «klistrelapp». 

Planen er at Datastickies skal komme i flere ulike farger slik at det blir lettere å skille dem fra hverandre. På denne måten slipper man å lure på hvilken «lapp» som inneholdt feriebildene, og hvilken som inneholdt arbiedsdokumentene.

Når teknologien blir tilgjengelig vet vi foreløpig ikke.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB