Kommentar: Dette er fremtiden


Knut Formo Buene
Publisert 8. april 2014, kl. 23:17

Hvor langt kan en komme på 100 år?

De aller færreste av oss tenker noe særlig over hvor tilkoblede vi er. Vår teknologiske verden er i stadig endring, men hvordan ser fremtiden ut?

future-screens-03

Kilde: The Big Fish Blog

Mennesket har en underlig optimisme for fremtidens teknologi. I de siste årene har vi sett en utrolig økning enheter som er koblet til internett, og som gjør mer enn bare sin egen grunnfunksjonalitet. Noen eksempler på dette kan være nye biler med innebygget WiFi og drøssevis av andre «smart»-produkter.

For noen år siden leste jeg en gammel nyhetsartikkel. En universitetsklasse ble på 1920-tallet, spurt om hvordan de så for seg verden om 100 år. Denne gamle nyhetssaken gjorde et solid intrykk på meg. Dette er siden de fleste forslagene oppleves som hinsidige, selv i dag.
Studentene foreslo  at vi om 100 år ville eie flyvende biler, som skulle koste mindre enn hest og kjerre. I tillegg skulle vi ha klart å utryddet plagsomme insekter, samt få ferdig mat servert inn i husene våre, gjennom et sentralt rørsystem.

Artikkelen er virkelig et flott blikk tilbake i tid. Det viser hvordan datidens optimister vurderte fremtidens muligheter.

Så her er vi, nesten 100 år senere. Vi sitter jo på fasiten om hvorvidt disse tingene ble virkelighet.

2014-01-16-radioshackad

Er det en billig, flyvende bil du bruker til jobb hver dag? Desverre. Ender du opp med myggstikk om sommeren, etter å ha grillet pølser en sen sommerkveld? Jepp.

Jeg tror mye av problemet ligger i vår oppfatning av tid. At noe er 100 år har kanskje en symbolsk verdi, og kan dermed oppfattes som noe som er lengre enn det vi klarer å tenke oss til.

 

100 år er kanskje ikke tilstrekkelig for virkelig å endre måten vi lever på.

 

Forbrukerteknologien har hatt store fremskritt de siste årene. Vi har heller aldri tatt de teknologiske mulighetene vi har, mer for gitt.

Ta iPhonen din ut av lommen, og tenk over at den inneholder samtlige av de tingene du ser i denne annonsen, fra 1991.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB