Teknologi og sexleketøy


Trond Eilertsen
Publisert 21. desember 2020, kl. 10:35

Teknologi og sexleketøy er kanskje ikke en kombinasjon som så veldig mange har tenkt over før. Nå er det likevel sånn i dagens samfunn at teknologien omringer oss i alt vi gjør. Vi har de siste årene vært vitne til en helt utrolig teknologisk revolusjon, hvor teknologien har fått innpass i de aller fleste områdene i livet vårt – også sexlivet. 

For bare tenk deg hvor mye vi faktisk bruker teknologi i løpet av dagen. Vi har alle sammen mobiltelefonene våre, som på relativt få år har gått fra å være rene kommunikasjonsmidler til å være en hel verden av handling, kommunikasjon, kunnskap, betalingsmiddel og et styringsverktøy. Vi kan styre vaskemaskiner og lys i hjemmet med mobiltelefonen, og vi går rundt med smartklokker som overvåker hver eneste bevegelse vi gjør. Teknologien har også kommet inn i universet av sexleketøy, og i denne artikkelen vil vi se litt nærmere på dette. 

Smarte sexleketøy i en smart verden

Noe av det mest avanserte av sexleketøy i dag er de produktene hvor man for alvor har kombinert teknologi og sex. Som nevnt kan man i dag bruke mobiltelefonen til å styre veldig mye her i verden, og begrepet “smarte hjem” har blitt mer og mer vanlig. Dette omfatter produkter i hverdagen, som hvitevarer, lys, høyttalere, TV`er og mye mer som kan styres av telefonen. Dette kan du også gjøre med sexleketøy. 

Blant annet kan du finne vibratorer og vaginakuler som kan vibrere ved bruk. Noen av disse kan faktisk styres med en app på telefonen, sånn at du eller din partner kan styre vibrasjonen og nytelsen som man vil – og i forskjellige situasjoner. Andre typer teknologiske produkter som i lang tid har vært populært er ulike vibratorer og automatiske produkter. Men man ser absolutt en stigning i de mer smarte og intelligente sexleketøyene som kommer på markedet i dag. 

Teknologiske sexleketøy for kvinner og menn

Det har hovedsakelig vært sexleketøy for kvinner som har vært mest populært i butikkene de siste årene, hvor teknologiske produkter som vibratorer og dildoer har stått for mye av dette. Men den siste tiden har man også sett en stor økning i popularitet blant sexleketøy for menn også. En stor del av dette kan nok skyldes den teknologiske utviklingen, da menn tiltrekkes av teknologi, i tillegg til at seksualitet har blitt mer stuerent for mange. 

Tiden for manuelle sexleketøy ser ut til i stor grad å bli erstattet av teknologien – i takt med den teknologiske utviklingen i resten av samfunnet.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB