Adobe Marketing Cloud utvides


Trond Eilertsen
Publisert 5. mars 2015, kl. 11:23

Pressemelding

Adobe gjør markedsavdelingen klar for tingenes internett.

Adobe Marketing Cloud utvides for å håndtere og utnytte informasjon fra steder, maskiner, enheter og wearables. Målet er mer effektiv markedsføring og bedre brukeropplevelser. Samtidig lanserer selskapet nye løsninger for detaljert målgruppesegmentering og personalisering, og styrker sine mobilløsninger via seks nye partnerskap.

Adobe - Marketing Cloud - IoTØkende bruk av smarttelefoner og wearables gir virksomhetene nye utfordringer og muligheter for kundekontakt. Stadig flere av tingene rundt oss blir inkludert i det såkalte ‘Internet of Things’ – IoT (tingenes internett), der alt fra kaffeautomater til stikkontakter er sammenkoblet og «snakker» sammen. Nå lanserer Adobe nye marketing-løsninger som gjør det mulig å samle inn og bruke data på tvers av IoT-enheter og skape svært personlig innhold.

«Hverdagen blir stadig mer mobil og digital. Derfor utvider vi vår marketing-løsning med lokasjons- og sanntidsbaserte funksjoner. Dette gjør det mulig å skreddersy kommunikasjonen og gi relevante tilbud mens kunden er i en bestemt butikk,» sier Malin Bodolla, nordisk markedssjef for Digital Marketing i Adobe.

Med ny SDK (Software Development Kit) for IOT-enheter kan virksomheter tilpasse løsningene til kundenes individuelle behov, være seg i butikker, på sportsarenaer eller på flyplassen, når det er avgjørende at tilbudet er målrettet mot forbrukeren og i riktig kanal FØR de ankommer gate’en. Som eksempel bruker hotellkjeden Starwood Adobes løsninger for at gjester skal kunne sjekke inn og få tilgang til hotellrommet via smarttelefon.

Samtidig introduseres løsningen Adobe Experience Manager Screens for markedsføring med interaktiv innholdsopplevelse.

Bransjens mest detaljerte målgruppesegmentering      

Adobe - Marketing Cloud - DashboardI fremtiden vil Adobe Marketing Cloud integrere data fra CRM-systemer, som f.eks. SAP, Salesforce og Oracle for å gi markedsavdelinger tilgang til svært detaljert markedsinformasjon.

«Mange virksomheter har store mengder informasjon om kundenes preferanser og kjøpshistorikk, og dette kan utnyttes til målrettede annonser via f.eks. apper eller mailkampanjer», sier Bodolla.

Adobe Marketing Cloud får også en ny algoritme og tjeneste som forenkler og automatiserer såkalt ‘Programmatic Ad Buying’, kjøp av annonser på søkemotorer og sosiale medier. En ny funksjon gjør det mulig å evaluere og kjøpe anonyme tredjepartsdata for å forbedre målgruppesegmenteringen.

Seks nye samarbeidspartnere til Marketing Cloud

Adobe inngår samtidig seks nye partnerskap med app-produsenter, hvis løsninger vil bli en del av Adobe Marketing Cloud. Blant de nye partnerne er Vibes (mobilbetaling), Crittercism (app-håndtering), AppFigures (rapporteringsplattform), Ionic (HTML5-løsninger), Fiksu (mobilmarkedsføring) og Kochava (måling av konvertering).

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB