Jumping Sumo fra Parrot Minidrones utfører akrobatikk på kommando


Trond Eilertsen
Publisert 24. juni 2015, kl. 09:57

Jumping Sumo kan rulle og hoppe opp til 80 centimeter gjennom lufta. Du styrer den gjennom en egen app fra smarttelefonen eller nettbrettet ditt via WiFi.

Jumping Sumo er en morsom og robust minirobot som er utstyrt med to hjul. Roboten kan hoppe både vannrett og loddrett.

Denne smartelefon-styrte dronen er en fetter av Parrot Minidrones Rolling Spider. Roboten har en hale som fungerer som springfjær og koples opp via Wi-Fi, ikke Bluetooth. Den skaper sitt eget Wi-Fi nettverk som du kan kople smartelefonen eller nettbrettet ditt til.

Jumping Sumo ble lansert på CES i Las Vegas i januar. Roboten har et vidvinkelkamera montert i nesen som strømmer levende video til nettbrettet eller smarttelefonen. Dette tillater deg å fjernstyre roboten selv når den er ute av syne, men dette byr selvsagt på en del utfordringer og dyktighet fra din side.

Ellers er det ganske enkelt å kontrollere Jumping Sumo. Appen har en joystick med kommando for forover og bakover, en tiltefunksjon for å kunne finjustere innstillingene og en tredje funksjon som gjør at roboten kan styres som en tank og utføre ulike tricks. Jumping Sumo kan rulle to meter i sekundet, og du kan regulere hjulene slik at de enten strekkes ut eller trekkes inn avhengig av om du ønsker økt stabilitet ved høy hastighet, eller bedre manøvreringsevne ved lav hastighet – eller om du ønsker å komme gjennom smale åpninger.

Når du trykker på kommandoen for “hopp”, vil roboten gå ned på huk før den spretter 80 centimeter opp i luften og lander igjen på de store støtdempende hjulene. Den kan også bevege seg gjennom lufta med lavere høyde, noe som gjør at det er ganske morsomt å klatre opp høye trapper og forsere andre hindringer.

Tech016Jumping Sumo har også flere tricks i ermet. Den kan rotere i lufta, snurre rundt og utføre akrobatiske sprang som en virkelig akrobat. Det ser derfor ut som om du som fører er ekstremt dyktig, men egentlig bruker du bare kontrollknappen.

Parrot lar deg med sin “road plan” funksjon regissere en serie med koreografiske manøvrer før du tapper på kontrollknappen, deretter kan du stå og se på at roboten utfører tricksene og manøvrene på egen hånd. Det er ikke helt selvstendig, men det er allikevel en nyhet som det er verd å utforske.
Vi opplevde at roboten falt ut av Wi-Fi nettverket til tider, men dette kan ha blitt forårsaket av forstyrrelser og interferens fra andre nettverk som også var tilgjengelige. Det ble bedre da vi svitsjet Wi-Fi kanaler og frekvenser ved hjelp av appen.

En opplading som tar 90 minutter varte omtrent i 20 minutter, mens kameraet i robotens nese kunne oppfatte lavoppløselige bilder av en katt, hund, eller hva som helst annet som befant seg på bakkenivå.
Jumping Sumo kan ta opp video, men forutsetningen er at en flash-drive settes inn på toppen via en mikro USB port, og dette er en heller klønete operasjon, noe som er en skuffelse med Jumping Sumo, fordi den originale og mye større AR Drone som kom i 2010 kunne ta opp video direkte til smarttelefonen fra det innebygde kameraet.

Konklusjon

Jumping Sumo er et morsomt lite leketøy, men sett i forhold til hva det koster å skaffe seg en slik minirobot, bør den også kunne gjøre mer enn hva en fjernstyrt bil kan. Kameraet i nesen gjør at det blir morsommere å leke med Jumping Sumo, det samme fordi den kan gjøre såpass mange avanserte tricks.

Det er ikke mange leketøy som kan utføre de samme sprangene som Jumping Sumo. I tillegg vil du kunne la roboten utforske utilgjengelige områder ved hjelp av fjernkontrollen, Wi-Fi og et nettbrett eller smarttelefon. Men da må du være dyktig med kontrollen. Det er selvsagt morsomt å kunne programmere roboten til å gjøre forskjellige manøvrer, men spørsmålet er om større barn heller vil foretrekke å bruke mindre penger på et leketøy som dette og heller leke med noe som kan fly – som Rolling Spider.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB