Norges turister ankommer en ‘appy holiday


Trond Eilertsen
Publisert 29. oktober 2015, kl. 15:04

Det har sjeldent vært en bedre tid for turister som har satt destinasjonen til Norge. Det myldrer av smartphone apper som virkelig kan bidra til å øke utbyttet av turen, enten man skulle være innenlands turist, eller ei. Skulle du være på utkikk etter en fin resturant, på søken etter aktiviteter eller steder av spesiell interesse, eller eventuelt bare leter etter å utnytte tilbud som er online, får du assistanse fra smarttelefonens stadig voksende vokabular av apper.

nordlysAt Norge er kjent for Nordlyset er ingen hemmelighet, det er kanskje til og med diskutabelt om vi ikke har den klareste og vakreste tilgangen på det himmelske fenomenet. Dette har selvfølgelig Visitnorway bitt seg merke i, og lagt sin støtte bak en app som ble utgitt tidligere i år. Appen, som heter ‘Norway Lights‘, har blitt designet for å kunne tilby brukeren den best mulige opplevelsen av aurora borealis, og inneholder blandt annet funksjoner som forbrukervennelige værmeldinger slik at man kan planlegge turen utifra når det er mest sannsynlig å dra fult utbytta av nordlyset. Fotograferingstips og triks er også tilgjengelig slik at forevigelsen av øyeblikket kan bli optimert, og for oss som ikke er like kjent oppe i nord, er det også et kart med klare direksjoner når det skulle trenges.

En annen app som utvilsomt er praktisk i enhver reisesituasjon er den selvforklarende appen ‘Packing Pro‘ fra utviklerne Quinnscape, som er tilgjengelig på Apple og Android produkter. Med forburkervennlige lister spesifisert til hvilke som helst scenario – skulle det være å slenge på seg ryggsekken for så å vandre mil på mil, eller om det er en uke med familie – vil denne appen sørge for at du alltid har med deg alle nødvendigheter, og med det vil man slippe den uungåelige nervøsiteten som kommer når man stiger inn i taxien på vei mot flyplassen.

Det er derimot ikke bare destinasjonene som blir imøtekommet med nye apper, men selve reisen og. Applikasjons markedet har forsatt sin eskpansjon også på dette feltet, enten du er av typen som vil søke opp den mest direkte og korteste turen, eller om du foretrekker å bruke reisetiden på å spille ett spill eller to. Hvis spill på reisen er din greie, så finnes det en rekke bedrifter, blandt annet norgesautomater.org, som henviser til et vidt sortement med online spill som man kan velge mellom som drar Las Vegas spenning helt frem til fingertuppene, selv om man skulle være på toget fra Oslo til Lillehammer.

Andre apper som har vist seg å være svært anvendlige på ferie inkluderer blandt annet Visit Norways ‘i nærheten’ app, hvilket fokuserer på aktiviteter, restauranter, og hoteller i din umiddelbare nærhet – hvilket er ideelt om man er glad i å ta en tur litt mer på sparket. Mens mange ungevoksne kanskje foretrekker å «ta ting på sparket» kan dette stå i sterk kontrast til øyensommelig planlegging som svært mange kanskje foretrekker. Skulle du føle at du tilhører kategori to, er ‘Triposo‘ en app som innehar en vanvittig bibliotek av restaurant anmeldelser, klar oversikt over offentlig transport, kart og reise-guider så du kan på lang vei planlegge minutt for minutt av reisen før du engang har tatt i bruk Packing Pro som forteller deg hva du skal ta med deg!

Det har aldri før vært bedre grunnlag for å optimere ferieplanleggingen enn det er nå gjennom uttallige apper, og alt tyder på at denne industrien bare vil vokse framover, så det er bare å starte nedlastningen nå.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB