IP-kamera – den perfekte baby monitoren


Trond Eilertsen
Publisert 17. januar 2016, kl. 16:53

Det er langt fra alle barn som sover så søtt og stille som man kunne ønske. Mange foreldre håper på en trivelig stund mellom barnas og sin egen leggetid, men må gjerne tilbringe den stormende mellom stua og barnerommet hver gang den lille gir fra seg en lyd. Med IP-kamera på mobilen blir det en helt annen historie.

Test babycall 2023

Teknologien som revolusjonerte blant småbarnsforeldre

De gode gamle baby monitorene var en enorm suksess når de først kom på markedet. Hver gang barnet gråt eller ga fra seg den minste lyd kunne foreldrene skynde seg inn på barnerommet for å ta seg av den minste i familien. Siden kom babymonitorene med bilde og skapte en enda enklere situasjon for foreldrene. Nå kunne de også se hva smårollingen var i gang med.

De fleste foreldre kjenner barna sine godt nok til at de kan se om det er nødvendig å gå inn for å trøste, eller om barnet bare surrer litt rundt i søvne og straks vil sovne til igjen. Man fikk samme tilgang på lyd som med den gamle monitoren, men nå også et bilde å forholde seg til. Dersom man så at barnet ikke la seg ned igjen, eller kanskje til og med begynte å bevege seg ut av sengen, kunne man «rykke ut» til soverommet.

Monitorene med bilde ble ellevilt populære siden et unødig besøk etter leggetid ofte bare vil føre til at barnet våkner enda mer opp og alenetiden til foreldrene blir desto mer innskrenket.

Bedre kameraer, flere muligheter

ip-kamera-monitor

Med utviklingen ble også kameraene mer avanserte. De digitale kamera monitorene gjorde det også mulig å koble opp flere kameraer samtidig, som du så manuelt kunne velge mellom. Den konstante lyden fra barnerommet ble erstattet med en funksjon som gjorde at lyden bare koblet seg inn når det var uro i rommet.
I 2011 kom også kameraene som lot deg bevege vinkelen på kameraet og spore opp små gullunger som i all hast hadde kommet seg ut av sengen (og dermed kameravinkelen) og ned i lekekassen. Det var egentlig bare et spørsmål om tid før noen fikk den knallgode ideen å lage en app på telefonen som hadde samme funksjonene som en baby monitor.

En strålende idé fra et annet marked

Og tiden fortsetter å gå. Fortsatt finnes det ingen fullgod app som erstatter alle funksjonene til en baby monitor. Men det finnes håp, for det finnes nemlig markeder der utviklingen har gått enda raskere, nemlig i sektoren for innbruddskamera. De beste kameraene for dette slags bruk har nemlig en fantastisk infrarød bildegjengivelse, også kjent som «nightvision», noe som gir deg krystallklare bilder fra barnerommet.

IP-kameraene kan vinkles og beveges akkurat som du selv ønsker og nå kommer den revolusjonerende biten: De har ikke bare mikrofoner som fanger opp lyden, de har også høyttalere. Dermed kan du snakke til barnet fra sofakroken, kanskje synge en liten nattasang eller komme med noen beroligende ord.

De fleste av disse IP-kameraene kommer med fullgode applikasjoner for mobil som gjør at du ikke behøver en ekstra skjerm for å følge med barnet – du kan styre alt fra din egen telefon. Kameraet kobles til mobilen din via det trådløse nettverket du har hjemme, men du kan også få tilgjengelighet til kameraet når du ikke er i huset, via 3G nettet.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB