Online Racing-Cup


Trond Eilertsen
Publisert 17. august 2016, kl. 12:55

I høst har ungdom mellom 14 og 18 år mulighet til å delta i Bilsport Online Racing-Cup, og konkurrere mot hverandre på nett. Premien er en tur til Italia hvor vinneren får teste en Shortcar Bandit 600.

Simulatorracing har blitt stadig mer populært de siste årene – både som trening for aktive bilsportutøvere, underholdning og som en helt egen konkurranseform med egne miljøer. Norges Bilsportforbund lanserer derfor i høst en egen konkurranse for unge simulatorførere hvor de har muligheten til å vinne en tur til Italia sammen med samarbeidspartner Shortcar AS i begynnelsen av 2017. Vinneren vil også få med seg racerfører Tommy Østgård som trener på testen. Østgård har erfaring fra både norsk og internasjonal bilsport, og ikke minst simulatorkjøring.

Bilsport Online Racing-Cup er for aldersgruppen 14 og 18 år. Deltagerne kan ikke ha førerlisens utstedt av Norges Bilsportforbund. Ansvarlig for NBF Talentutvikling i Norges Bilsportforbund, Holm Jacob Matheson, håper denne konkurransen kan vekke interessen for å prøve bilsport hos enda flere yngre.

– Dette er en glimrende mulighet for unge mennesker å bli kjent med bilsporten uten at det koster penger. Vi ønsker at så mange som mulig skal få se hva bilsport dreier seg om, og med en realistisk simulator kan man lære mye, sier han.

Konkurransen vil foregå i tidsrommet august til oktober, med innledende runder som strekker seg over de to siste ukene i august. I denne perioden kan alle som vil melde seg på og kjøre så mye de vil. De raskeste førerne blir så plukket ut til en semifinale i september, og de åtte raskeste herfra går videre til en finale som vil finne sted på Oslo Motor Show i slutten av oktober. Finalen vil bli kommentert live av Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen, og den vil også bli sendt direkte på nett.

Hele konkurransen vil foregå gjennom simulatoren Live for Speed, og man vil konkurrere med en Formula BMW. Live for Speed er helt gratis og kan kjøres på de fleste moderne PC-er. På denne måten har alle mllom 14 og 18 som vil anledning til å delta i konkurransen.

Det vil bli publisert jevnlige oppdateringer på både Facebook og Instagram slik at alle kan følge utviklingen i konkurransen – og se hvordan både de og andre venner ligger an med tanke på å nå finalen på Oslo Motor Show i oktober.

– Vi håper så mange som mulig benytter denne anledningen til å bli bedre kjent med bilsporten, avslutter Matheson i NBF.

For mer informasjon: https://bilsport.no/om-nbf/bilsport-online-racing-cup/ og https://www.facebook.com/BilsportOnlineRacing/

Les om hvordan du deltar her:
https://bilsport.no/om-nbf/bilsport-online-racing-cup/pamelding/

nbf_online

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB