Det gjelder å følge med på App-fronten


Trond Eilertsen
Publisert 20. oktober 2016, kl. 10:55

For der skjer ting fort. Stadig nye apper for mobiltelefoner og nettbrett, fra de helt unyttige til slike som når du først finner dem, ikke kan, selv i dine villeste fantasier, forstå hvordan du har klart deg uten gjennom et langt liv. Men man har jo det da. Det er bare det at en del av disse appene gjør mange av dagens gjøremål så ufattelig mye enklere.

Og før du vet ordet av det, så kommer det ut en enda bedre en.

Så det gjelder å følge med. Jeg er ikke så god på det. Blir litt sånn i rykk og napp kan du si. Og ofte er det ikke så farlig heller. Det du ikke vet har du ikke vondt av, sier et gammelt ordtak. Og det er nok en del sannheter i det.

Morsomt med fotball

For fotballinteresserte har det kommet en rekke apper. Man kan se statistikk over mer eller mindre samtlige fotballspillere i verden – også en godt knippe utvalg av spillere som ikke spiller på profesjonelt nivå, og kvantumet er helt utrolig. Dette gir fotballinteresserte en helt unik dybde og kunnskap.

Dette har ført til at flere har blitt selvutnevnte fotballeksperter og ikke minst oddseksperter. Men der ”ekspert” kanskje var et begrep som ble noe misbrukt før, er det kanskje et mer dekkende begrep nå. Med all denne informasjonen, ser man naturligvis at man kan gjøre mye og forutsi mye med riktig type statistikk.

Turen til England fortsatt ikke i fare

Men selv om teknologien virkelig har kommet langt, også i fotballverdenen, er den heldigvis ikke i ferd med å ødelegge fotballturene i England og den generelle interessen for engelsk fotball. Den har faktisk kanskje ikke vært så stor som i dag. I følge fotballsiden Fotballbilletter.org er det flere titusen nordmenn som hvert år tar turen til fotballøya for å se sitt favorittlag spille og flere hundre tusen nordmenn betaler for TV2 Sport Premium som viser Engelsk Premier League til utrolige 500 kroner i måneden.

Men også i disse sendingene blir teknologien brukt mye. Vi ser offsidesituasjoner i 360-grader, vi kan se på mobilapper hvilke statistikker som er gjeldende underveis i kampen eller tidligere statistikker før oppgjøret. Heldigvis er teknologien et tillegg til moroa, og ødelegger ikke for verken populariteten eller de tradisjonelle kompisturene til utlandet!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB