2 300 MS-DOS-spill på Internet Archive


Trond Eilertsen
Publisert 8. juni 2017, kl. 16:44

Nå har du muligheten for å spille over 2 300 MS-DOS-spill på Internet Archive helt gratis

Internet Archive la seg i 2013 hardt i selen for å kunne tilby oss flere spill og forbedre spillopplevelsen når vi spiller via nettleseren vår. Hundrevis av klassiske videospill ble lagret og hostet dette året. Etter oppdateringen nå i 2014 har nettsidens Software Library eksplodert slik at du nå i tillegg har tilgang til hele 2 334 MS-DOS spill. Alle kan spilles gjennom en standard nettleser

Noen av kritikerne har notert seg at noen av spillene fortsatt har en tendens til å kollapse og “dø” etter å ha testet siden etter at oppdateringen ble lansert sist uke, men med den nettleseren vi brukte, er det er allikevel imponerende bra funksjonalitet for MS-DOS-spillene. Alle kjører via Em-DOSBOX emulatoren, en versjon av den samme emulatoren som driver mange av de gamle spillene og som fås kjøpt på arkivnettsider som GOG.com. Hold bare mute-knappen klar, for vi oppdaget at det av og til oppstod noen fryktelige ulyder underveis da vi blant annet spilte den gamle klassikeren Jazz Jackrabbit, men heldigvis er både fart og funksjonalitet fortsatt intakt.

Vi anbefaler også å sjekke ut betaversjonen av det nye designet. Funksjonaliteten og utvalget er faktisk helt vanvittig bra.

Er du på tuppa etter å finne Carmen Sandiego? Nå kan du spore henne over hele verden, Europa, USA, i verdensrommet, til og med i tid og rom. Har du pinball på hjernen? Da er du velkommen tilbake til EA’s utrolige og klassiske Pinball Construction Set. Om du skulle være nysgjerrig på den franske versjonen av det utrolige Smurfe-spillet? Ingen problemer.

Du kan rett og slett fortape deg i timevis over underkategorier av MS-DOS-baserte erotiske eventyr, blant annet den fantastiske ”Leather Goddesses of Phobos 2. Hvor nå i all verden originalen er blitt av!

Vi ble nysgjerrige på hvor mange av titlene som faktisk er tilgjengelige, blant andre DOS-tilgjengelige serier som Street Fighter II, Pac-Man eller Donkey Kong. Bare mens vi holdt på med denne artikkelen, tippet antallet titler ned. En del av spillene som er med i oppdateringen er forøvrig fortsatt i salg. Bakgrunnen er behovet for å ta vare på den sjeldne kodingen og bli tatt vare på for ettertiden. Noen av spillene er etter all sannsynlighet fjernet fordi de ikke har levd opp til standarden som ble satt for å kunne spille på en forsvarlig måte.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB