Sele eller hundebur?


Trond Eilertsen
Publisert 1. februar 2020, kl. 13:05

Når man får seg hund så er det mye man skal kjøpe inn og det kan bli veldig kostbart. Noen ting er veldig enkelt å kjøpe og andre valg kan være vanskeligere. De aller fleste som har hund må bruke bil for å transportere seg og hunden. Da må hunden sikres for både din og din hunds trygghet. På markedet i dag så finnes det i hovedsak to forskjellige produkter du kan velge. Du kan velge mellom hundebur og seler for hunder, men hva burde du velge? Vi skal se litt på de forskjellige alternativene du har:

Hundebur

Hundebur er definitivt det mest sikre alternativet for både og din hund. Den store fordelen med hundebur er at man kan sikre hunden sin best. I tillegg så får hunden sin egen «sone» i bilen som de kan bli godt vandt til. Ulemper med et hundebur er at de gjerne er kostbare, tar mye plass, veier mye og de kan være vanskelig å operere. Men slik trenger det heldigvis ikke å være, online kan du finne rimelige hundebur, som heller ikke veier så mye. Se f.eks disse: billige-hundebur.com

Om man kjører mye bil med hunden så anbefaler vi et bur man skrur fast i bilen. Disse koster gjerne litt mer men gir deg og hunden din en veldig trygg oppbevaring.

Hundesele

Hundesele er blitt veldig populært for veldig mange. Dette henger nok sammen med at nordmenn elsker det man kaller «kompakt SUV». Det betyr at folk ikke lenger har den samme størrelsen på bilene sine og dermed ikke prioriterer et bur. I tillegg så vet vi at det er veldig vanlig for folk som passer hunder å ha et setebelte til hundene tilgjengelig.

Et setebelte for hunden er definitivt bedre enn ingen sikring men den har noen svakheter. Om du har en hund som liker å gnage på ting så skal man ikke sette en sele på dem, da kan både selen og hundeselen bli ødelagt. I tillegg så kommer man ikke unna at hundeselen ikke er like trygg som et bur for hunden.

VI forstår likevel at folk velger hundeseler fremfor hundebur, fordi de veier mindre og koster betydelig mindre enn hundebur.

Konklusjon

Man må selvfølgelig velge det man har råd til, men hvis ønsker å sette hunden først så bør man velge et hundebur fremfor en sele. Grunnen er at buret beskytter hunden mer enn selen.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB