Hunden din få en bærbar


Trond Eilertsen
Publisert 8. juni 2017, kl. 16:57

Ikke bare for mennesker. Nå kan du også la hunden din få en bærbar

Under CES-messen i Las Vegas ble det også vist eksempler på at det ikke bare er mennesker som kan ha nytte av bærbare enheter. Hvorfor ikke hunden eller katten din?

Binatone viste på messen frem et smart halsbånd som gjør at hundeeiere kan finne, trene og kommunisere med kjæledyret sitt via fjernstyring.

Halsbåndet har fått navnet Scout5000 og blir beskrevet av produsenten som en ”smarttelefon for hunden” og bruker mobilforbindelsen til å synkronisere halsbåndet med eierens egen smarttelefon ved hjelp av fjernstyring, og som dermed gir eieren tilgang til data i sanntid.

Om du er hundeier, trenger du ikke lenger være redd for å miste hunden din. Teknologien innebærer to ukers batterilevetid og har funksjoner som GPS-sporing i tillegg til Wi-Fi-forbindelse. Halsbåndet er i tillegg utrustet med høyttalere som gjør at eieren kan snakke med hunden på avstand, eller motta varsler når hunden av en eller annen grunn begynner å bjeffe.

Eieren kan se hva hunden er opptatt av via et kamera på halsbåndet. Kameraet kan ta enkeltbilder eller ta opp video med 720 pikslers oppløsning. Videoen kan streames via fjernstyring to en lagringsenhet, eller lagret i SD-kortet som sitter i halsbåndet og har kapasitet til å lagre 8 timer med opptak. Video som tas opp i mørket kan sees via en egen nattsyn-modus. Utover dette kan du bruke halsbåndet som hjelpemiddel når du trener hunden. Om hunden ikke lystrer, eller oppfører seg på en måte du ikke liker, kan høyttalerne formidle en høyfrekvens ultrasonisk lyd som bare hunden kan høre og som viser den at ikke oppfører seg som du vil.
Selve båndet er lett å bære for hunden og har ingen problemer med å passe til mellomstore og større hunder.

Prosesseringen av de innsamlede dataene fra det smarthalsbåndet skjer i produsentens egen Hubble App. Binatone utvikler smarthalsbåndet for Lenovos underleverandør Motorola Mobility – og blir solgt under deres merkenavn. Inkludert i prisen er ett års garanti.

Snaptracks er en tilsvarende sporingsenhet for kjæledyr. Tagg GPS Plus er deres siste oppdatering og versjon av den tidligere modellen Tagg GPS. Sporingsenheten hjelper eieren til å spore og ta opp nivået på sine daglige treningsøkter.

Den nyeste versjonen har en temperaturmåler som tar temperaturen på omgivelsene slik at eieren kan bli varslet dersom temperaturen skulle bli for høy eller lav. Batteriet har også lenger levetid og kan vare helt opp til 20 dager.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB