Leie av russebuss


Trond Eilertsen
Publisert 26. februar 2018, kl. 10:11

Står dere foran en ellevill russetid, eller vil dere starte tidlig med å finansiere russetiden, kan det være smart å samle inn noen kroner på forhånd. Det er ikke sikkert de gamle (fossilene eller foreldre som de også kalles), er så begeistret for russetiden. Dette er en tid som i stadig større grad har blitt både mer ekstrem og offer for kapitalisme på høyt nivå. I dag er det både snakk om å leie inn artister og ha sin egen russebuss til en million kroner.

Men er dere mer opptatt av å gjøre lekser og prøve å få gode karakterer, er kanskje ikke fokus på russebuss. Kanskje er man opptatt med idrett og ungdomspolitikk, og egentlig ikke så opptatt med denne siste tiden av skolegangen.

Men likevel vil man ha en skikkelig fest, og uten russebuss kan man bli sett ned på av de andre russene. Så hva gjør man da? Jo, løsningen er å leie en russebuss.

Utleie av buss

Man må ikke glemme at russetiden er en svært liten, og egentlig ubetydelig del av skoletiden. En markering er vanlig, slik som også russen i Kristiania gjorde det for over 100 år siden. Russ er til og med nevnt så tidlig som på 1700-tallet av datidens store forfatter Ludvig Holberg i Erasmus Montanus.

Det er faktisk mange som vil leie ut russebusser for en herlig russetid (ikke bare leie for en dag). Da slipper man å gjøre store investeringer allerede i første året på videregående. Det er nesten rart vi tillater mindreårige et slikt opplegg. Det er både en risikofylt investering, og noe som omhandler både uvettig omgang med sex og alkohol. Mens andre ser på de positive effektene av å finansiere sin egen russebuss.

Det ligger nemlig svært mye læring i å sette i gang et så stort prosjekt. Og det er utrolig hva de unge får til når de først interesserer seg for noe. Det kan både være å legge en strategisk plan, skaffe midler og sette sammen den feteste russebussen noen sinne. Det krever en viss form for organisering, stadig økonomisk tilvekst og pågangsmot.

Fokus på andre ting

Men dersom man fortsatt har litt fornuft igjen når man begynner på videregående skole, kan man heller la de andre holde på med alt stress som ligger i å bygge sin helt egne russebuss, og heller gå sammen om å leie en tjeneste som er full dekket med det man trenger. Dessuten er det både trygt og lovlig på alle punkt. Det kan bli kjedelig å skulle selge dasspapir for ente gang, og til slutt ende opp med å kjøpe alt papiret selv eller få foreldrene til å stille opp.

Videregående legger tross alt grunnlaget for videre utdanning. Kanskje er målet å bli lege eller advokat? Da gjelder det å ha tid til de viktige studiene når de kommer på rekke og rad. Men sideprosjekt har sjelden skadet noen, når det både er sosialt og lærerikt.

Finn russebuss på nett

På Russebussservice kan man også leie ferdig ombygde russebusser for anledningen. Her er det mange muligheter for dem som ikke vil ha bryet med kjøp og salg av egen russebuss. Da kan man ha fokus på andre ting i årene fram mot den episke avslutningsfesten.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB