Tamron kunngjør 28-75mm f/2.8 for Sony E


Trond Eilertsen
Publisert 22. februar 2018, kl. 09:28

Tamron planlegger å lansere en rekke objektiver for speilløse fullformatkameraer. Først ut er den lyssterke normalzoomen Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD.

Tamrons populære normalzoom 28-75mm f/2.8 kommer nå endelig i en spesiallaget versjon for speilløse fullformatkameraer med Sony E-fatning. Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD er til tross for sin høye lysstyrke, f/2.8 ved alle brennvidder, både kompakt og lett med en vekt på kun 550 gram.

Tilnærmet lydløs fokusering med trinnmotor

Objektivet er utstyrt med en helt ny fokusmotor, RXD – Rapid eXtra-silent stepping Drive. Det er en såkalt trinnmotor som gir både rask, presis og tilnærmet lydløs fokusering, hvilket gjør den ideell for videoinnspilling. Det er også kompatibelt med Sonys DMF-funksjon (Direct Manual Focus) som gjør det mulig å raskt og enkelt veksle mellom AF og manuell fokusering.

En nærgrense på kun 19 cm i vidvinkelmodus åpner for interessante muligheter til å fotografere eller filme på meget kort avstand fra motivet, samtidig som man kan få med en del av miljøet rundt.

Moderne design og høyklasse-optikk

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD har fått et moderne design med glatt hus og den elegante sølvringen ved fatningen som har blitt et kjennetegn for den nye generasjonen Tamron-objektiv. Konstruksjonen er laget for å tåle fukt, og frontlinsen har fått et fluorine-belegg som avviser regndråper, fett og smuss og gjør det enkelt å holde rent.

Som sin forgjenger for DSLR-kameraer har Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD meget god optisk kvalitet og den store blenderåpningen gir mulighet til å ta bilder med vakker uskarp bakgrunn, f.eks. ved portrettfotografering.

Detaljerte tekniske spesifikasjoner samt pris vil bli tilgjengelig når objektivet får sin offisielle lansering, noe som er planlagt å skje i midten av 2018.

Oppsummering Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD

  • Lyssterk normalzoom for Sony E-fatning
  • Tegner ut fullformat men kan også brukes med APS-C-kameraer
  • Ny trinnmotor, RXD, gir rask og meget stillegående fokusering
  • Støtter Sonys DMF-funksjon for raskt bytte mellom AF og manuell fokus
  • Værsikret hus og frontlinse med fluorine-behandling (avviser vann og smuss)
  • Moderne, ergonomisk og elegant design
  • Nærgrense på kun 19 cm i vidvinkelmodus og 39 cm i tele
  • Kompakt (11,8 cm langt) og lett (550 gram)

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB