Nå kan du se PDF-filer i Google-søket


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 9. oktober 2009, kl. 17:09

Klikk på "vis" for å vise dokumentet i PDF-format. (ill. Bitnett Teknologia)

Klikk på "vis" for å vise dokumentet i PDF-format. (ill. Bitnett Teknologia)

Kommet til Google-søket

Når du søker på Google etter noe kan det ofte hende at du kommer bort i PDF-filer. For å vise disse PDF-filene har du til nå ha måttet enten laste ned et program, sånn som f. eks Foxit Reader, eller konverte filene til HTML i Google-søket. Problemet med dette er at PDF-filene ofte ikke vises riktig, og at grafikk og tekst har blitt feil formatert. Dermed er den funksjonen ubrukelig i enkelte situasjoner, så det har Google nå gjort noe med.

Gmail og Google Docs har lenge hatt en funksjon som lar deg se PDF-filer, men dette har altså nå kommet til Google-søket også. Google skriver på sin blogg at denne nye funksjonen er basert på samme teknologi som blir brukt i Gmail og Google Docs. Google har siden juli jobbet med å få gjort PDF-filer lesbar i Google-søket, og i skrivende stund har Google greid å få gjort om cirka halvparten av alle PDF-filene.

Det er fortsatt mulig å konvertere til HTML, så hvis du støter på en PDF-fil som ikke har blitt gjort lesbar i Google enda, kan du heller velge å se de i HTML-format. Google jobber imidlertid med å gjøre om alle PDF-filene, men dette kan ta litt tid.

Vi kan bekrefte at det hele fungerer bra, og at PDF-filene vises korrekt. Vi kan imidlertid nevne at det kun er for lesing av PDF-filer, og ikke for redigering og avansert bruk.

[Kilde: Google Blog]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB