Visualisering uten programmering


Trond Eilertsen
Publisert 8. november 2022, kl. 15:06

Pressemelding

Med den nye, eksterne berøringsskjermen tilbyr energistyringsselskapet Eaton et enkelt og kostnadseffektivt alternativ for å vise statusinformasjon og tekst fra easyE4-reléet utenfor kontrollskapet.

Den 4,3 tommer store skjermen kan lett kobles til via en standard RJ45 Ethernet-kabel. Når skjermen er koblet til, trenger du bare å velge riktig kontrollrelé, så kan skjermen som er integrert i easyE4 speiles. Det trengs ingen programmering – skjermen er umiddelbart klar til bruk. I tillegg kan du også vise det fysiske tastaturet til easyE4 digitalt, slik at berøringsskjermen kan brukes til å redigere verdier og navigere gjennom menyene.

Den beskyttede IP65-fronten gjør at du kan sette den nye eksterne berøringsskjermen hvor som helst, for eksempel innenfor dørene til et kontrollskap, i et kontrollrom eller direkte på et system. Dette er spesielt nyttig der det er vanskelig å få tilgang til kontrollskapet, eller i områder der tilgangen er begrenset av sikkerhetshensyn.

Berøringsskjermen er en visualiseringsløsning som lett kan integreres og være et perfekt supplement til det kraftige XV-102 HMI-panelet til easyE4-kontrollreléene.

Den kompakte størrelsen på 136 mm x 100 mm x 38 mm (L x B x D) gjør at skjermen kan integreres i alle moderne systemkonsepter. Skjermen kommer med en 24 V likestrømforsyning og standard RJ45-kabel for å overføre data fra kontrollreléet til skjermen så snart kontakten med easyE4 er etablert.

Det kreves ingen programmering eller tidkrevende oppsett, og skjermen er brukervennlig og kan tas i bruk raskt uten opplæring eller programkunnskap.

Fargene som lagres i programmeringen til easyE4 kan også gjenskapes, for eksempel som farget tekst eller bakgrunner slik at operatører og vedlikeholdsteknikere raskt kan identifisere enhetsstatusen. En konfigurasjonsknapp på skjermen lar deg vise eller skjule easyE4-tastaturet parallelt med statusinformasjonen.

Visualiseringsenheten kan dermed brukes til å kontrollere alle easyE4-funksjonene og vise alternativer på samme måte som det vanlige tastaturet til kontrollreleet. Den resistive berøringsteknologien gjør det mulig å betjene skjermen også når du bruker hansker (ofte nødvendig i krevende omgivelser). Forsiden av enheten tilfredsstiller kravene i IP65 mot støv og vann, mens baksiden har IP20-beskyttelse.

Eaton har utviklet den eksterne pekeskjermen etter tilbakemeldinger fra sine kunder. De har nå tilgang til et kostnadseffektivt skjermalternativ for easyE4 som kan plasseres hvor som helst, enten inne i et system eller utenfor kontrollskapet. Ettermontering i eksisterende easyE4-systemer er enkelt, og plug-and-play-løsningen lar deg komme i gang raskt uten å måtte programmere.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB