Slett programmer skikkelig


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 25. oktober 2009, kl. 00:23

Programmet lister opp alle installerte program og lar deg avinstallere dem raskt og grundig. (ill. Bitnett Teknologia)

Programmet lister opp alle installerte program og lar deg avinstallere dem raskt og grundig. (ill. Bitnett Teknologia)

Bedre enn Windows sin innebygde funksjon

Med tiden kan PC-en bli overfylt av installerte pogrammer, og da vil du gjerne avinstallere noen av dem. I Windows finnes det allerede en innebygd funksjon som heter “legg til og fjern programmer”, og denne funksjonen lar deg avinstallere program. Problemet med denne funksjonen er at ikke alt blir avinstallert skikkelig. Det vil ligge igjen registeroppføringer og mange unødvendige filer som tar opp plass på maskinen. Derfor laget noen Revo Uninstaller, et program som avinstallerer progammene skikkelig.

Velg selv hvor nøye jobben skal gjøres

Når du starter programmet vil du få opp en liste over programmene som er installert. For å avinstallere et program velger du bare programmet og velger “avinstaller” fra menyen. Du vil da få opp fire valg fra vinduet som kommer opp: innebygd, trygg, moderat og avansert. Førstnevnte bruker samme metode som Windows sin innebygde funksjon, men gjør jobben raskere. Trygg-modusen gjør det samme som “innebygd”, men sletter i tillegg filer i registeret og gjør dermed en grundigere jobb. Moderat gjør jobbene til den trygge modusen, men i tillegg søker det gjennom mer grundig i både registeret og på harddisken. Avansert-modusen gjør jobbene til alle de andre i tillegg til at den er mest grundig og utfører jobben best. Denne er den mest tidkrevende jobben, men til gjengjeld blir alt slettet. Når du starter å avinstallere vil selve programmet bli avinstallert først. Deretter søker det igjennom etter programrester i registeret osv, og man får etter dette muligheten til å slette disse filene.

Du har fire moduser å velge i mellom. Hver av dem har hver sin funksjon. (ill. Bitnett Teknologia)

Du har fire moduser å velge i mellom. Hver av dem har hver sin funksjon. (ill. Bitnett Teknologia)

Men Revo Uninstaller er så mye mer…

Programmet kan gjøre mer enn hva navnet tilsier. I tilegg til å avinstallere program kan programmet også brukes for å endre om programmer skal starte samtidig med Windows. Etter at man installerer program er det mange av dem som legger seg i Windows sin oppstart, noe som kan øke oppstartstiden kraftig. I Revo Uninstaller kan du skru av disse programmene, og dermed redusere oppstartstiden. I programmet får du også tilgang til mange av Windows sine systemfunksjoner, som blant annet System Gjenoppretting og Disk Defragmenter.

Gir deg også tilgang til Windows sine egne systemverktøy. (ill. Bitnett Teknologia)

Gir deg også tilgang til Windows sine egne systemverktøy. (ill. Bitnett Teknologia)

Revo Uninstaller er kort og godt et bra program som avinstaller program mye mer grundig og raskere enn Windows sin innebygde funksjon. Med Revo Uninstaller blir alt fjernet, og jobben blir ikke bare halvgjort. Programmet er gratis, og finnes i både norsk bokmål og nynorsk utgave. Revo Uninstaller kan lastes ned her: revouninstaller.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB