Se verden i Google Earth 5


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 17. oktober 2009, kl. 02:01

Google Earth er et nyttig program som lar deg se verden i 3D. Satelitter tar bilder slik at du kan se hvordan verden ser ut i fra oven.

I Google Earth kan hele verden utforskes. (ill. Bitnett Teknologia)

I Google Earth kan hele verden utforskes. (ill. Bitnett Teknologia)

Du kan se hvordan hjemplassen din ser ut i fra lufta og du kan i mange tilfeller zoome du helt inn slik at du kan se din egen garasjeport! Det er satellitter som forsyner Google Earth med bilder, og de fleste bildene er svært gode. Selvsagt, det er steder hvor bildene er mer uklare enn andre, men det må man bare regne med. Noe annet interessant er muligheten for å se gamle bilder av forskjellige steder. Dette lar deg se hvordan verden utvikler seg i løpet av årene. De eldste bildene er fra 1948, så her er det mulig å sammenligne hvordan verden har forandret seg. Kanskje vil du se hvor mye isbreene har smeltet? Eller kanskje hvordan New York så ut før terrorangrepet i 2001? Dette er mulig med Google Earth.

Ikke bare jorden du kan utforske

Opprinnelig var det kun jorda man kunne utforske, men i versjon 5 kan man nå gå under havoverflata og blant annet utforske gamle skipsvrak. Har du lyst til å dra en snartur på Mars kan du også gjøre det. Det er nemlig en av de største nyhetene i versjon 5. Det er lagt til bilder av Mars slik at man kan utforske den akkurat som med jorden. Det samme gjelder månen.

Det er også veldig enkelt å navigere seg rundt når man for eksempel utforsker jorda. Den er utformet som en globus som du kan vri og vende på slik som du vil. Zoomer du inn vil bildene bli mer og mer detaljerte. En annen liten morsomhet er at det finnes en innebygd flysimulator. For å bruke den åpner du Google Earth og går til ”Verktøy – Åpne flysimulator”.

Google Earth 5 fungerer på både Windows, Det er selvfølgelig gratis og kan lastes ned her: earth.google.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB