Slutt for Microsoft Works


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 11. oktober 2009, kl. 03:43

Microsoft_Office_2007_text_logo

Works ut – Office Starter 2010 inn
Microsoft Works har i mange år fulgt med Windows på de fleste nye PC-er, til mange av brukernes store fortvilelse. Works har ikke vært den beste tekstbehandleren, for Works har nemlig ikke støttet Microsoft Office sine filformater, noe som har ført til store problemer for de som har kjøpt ny PC. Nå velger Microsoft altså å gi seg. Nå vil nye PC-er bli solgt med en utgave av Office som heter Office Starter 2010.

Works vil bli erstattet av en reklamefinansiert versjon av Office Starter 2010 og vil inneholde Office Word Starter og Office Excel Starter. Resten av programmene som til vanlig finnes i Office-pakken er ikke med i Starter-utgaven, så de må kjøpes. Starter-utgaven vil ha begrenset funksjonalitet og vil være reklamebasert. Utgaven vil kun inneholde de grunnleggende funksjonene, slik som å lage, se og redigere dokument.

Dessuten skal det være enklere å oppgradere til hele Office-pakken, det skal visstnok være å bare skrive inn produktnøkkelen som man kjøper, og deretter få tilgang til all funksjonaliteten.

“Click-to-Run”

Det vil komme en funksjon kalt “Click-to-Run” som skal gjøre det enklere for deg å teste Office 2010 på en PC med en tidligere Office-pakke installert. Det vil lastes ned programoppdateringer når du er koblet til internett, og ved bruk av virtualiseringsteknologi vil det bli mulig å teste nye Office, selv om du har en gammel versjon installert samtidig.

Det vil komme ut en betaversjon av Office 2010 senere i år, og det ventes at Office Starter vil komme i begynnelsen av neste år. Du kan imidlertid allerede teste Office Web Apps, og det kan du lese mer om på vår tidligere artikkel.

Det er også klart at Office 2010 vil bli tilgjengelig i 3 versjoner; Office Home og Student, Office 2010, Office Home & Business 2010 og Office Professional 2010.

[Kilde: technet.com]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB