Detaljert informasjon om PC-en med CPU-Z


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 13. januar 2010, kl. 23:42

Er du over gjennomsnittet interessert i data ønsker du kanskje å vite litt om hva som befinner seg under panseret på PC-en, og da kan CPU-Z hjelpe deg.

CPU-Z

Det som er så fint med datamaskiner er at de er veldig smarte og du trenger overhode ikke skru opp maskinen selv for å finne ut hva som skjuler seg der. I stedet kan du bruke et tredjeparts-program som heter CPU-Z. Dette lille programmet viser deg hvilke komponenter du har i maskinen din og gir deg denne informasjonen svært detaljert. Dette kan være nyttig dersom du f. eks vil oppgradere minnet elle finne ut hvilken prosessor du har. Så hvis du har tenkt å oppgradere komponenter i maskinen er dette programmet nyttig.

Man kan blant annet lese av prosessorhastigheten. Dette skjer i sanntid, noe som er veldig nyttig for å utelukke eventuelle feil. Når det gjelder RAM (minne), kan du se hvilken type du har og hastigheten, størrelse osv.

Du finner programmet her: www.cpuid.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB