Hvordan vil teknologi endre kredittkortbransjen?


Trond Eilertsen
Publisert 1. januar 2020, kl. 11:57

De siste årene så har det skjedd en god del endringer innenfor bank og finans. Det har skjedd så mange endringer at finansteknologi har fått sitt eget navn som heter «fintech«. Dette har endret måten man søker lån på og investerer på. Den ene tingen som fortsatt ikke har endret seg stort over de siste årene er kredittkort.

For til tross for at banker har redusert rentene på lån og lagd smartere låneprodukter så er kredittkortet fortsatt det samme. Det er kostbart og ikke minst det samme fyssiske kortet. Hvis man f.eks ser på kredittkort som ligger ute på nettsiden Kredittkrt.no så er det ikke store forskjeller her over de siste årene. Vil dette endre seg og hvordan vil det endre seg?

Kredittkortene er definitivt det neste som kommer til å bli forandret av teknologi og ikke minst mulighetene det gir. Man har i det små fått flere konkurrenter av vanlige kredittkort som f.eks Revolut, Lunar og det kommer flere store aktører på markedet.

Google, Facebook og Apple er alle som giganter som jobber med å tilby et godt kreditt-produkt som er integrert i deres produkter.

Hva vil det neste innenfor kredittkort være?

Kreditt vil definitivt bli mye billigere enn det har vært. Det brukes nå ny teknologi for å fjerne unødvendige mellomledd og dermed kostnader. Det fysiske kredittkortet vil nok forsvinne mer og telefonen vil bli kredittkortet man bruker.

Man vil nok samtidig se at flere produkter som forsikringer og sparing blir en mer integrert del av kredittkortet. Det vil bli smartere måter for banker å vurdere hvem som skal få kreditt og hvor mye kreditt du skal.

Det eneste som faktisk setter en stopper for utviklingen av nye kredittkort-produkter er reguleringer. I Norge så er kredittkort strengt regulert og det samme gjelder i andre land. Det betyr at det tar tid å få godkjent nye løsninger og etablerte aktører gjør sitt for å sette kjepper i hjulene for nye kredittkort produkter.

Når det kommer til det fysiske kredittkortet så vil nok dette forsvinne å bli erstattet med f.eks fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjennelse. Det forskes mye på hvordan man kan bruke denne teknologien på en veldig trygg måte. Veldig mange tror det er veldig futuristisk at man betaler med ansiktet men faktisk så er teknologien på plass for dette, men man mangler sikkerhetsaspekter rundt dette før dette kan taes i bruk.

Hvordan kan man følge med på siste nytt om kredittkort?

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i kredittkort så bør du bruke Linkedin. Finans-bransjen globalt er veldig aktive brukere av LinkedIn. Her kan du finne grupper og personer som holder resten av verden oppdatert på det som skjer innenfor fintech. Det finnes i tillegg flere konferanser både i Norge og utlandet hvor du kan få oppdatert kunnskap om det som skjer på fintech innenfor kredittkort.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB