Once


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. januar 2010, kl. 20:46

En mann står og spiller gitar på gata i Dublin. Det er dette, og jobben i farens støvsugerreparasjonsbutikk, som er inntektskilden hans. Dette er også hans eneste hobby. Mannen virker ensom. En dag står en kvinne og applauderer etter endt sang. Så spør hun om han kan reparere støvsugeren hennes. Dette er starten på et spesielt og hjelpende vennskap.

Både mannen og kvinnen er alene etter kjærlighetsforhold som ikke har gått etter boka. Begge finner trøst i den andre, og gjennom deres felles interesse, musikken, forsvinner ensomheten og blir erstattet av en underlig form for nærhet og kjærlighet.

Vi får følge disse to personene gjennom deres hverdag, fra støvsugerreparasjoner til plateinnspilling. Vil deres vennskap utvikles til noe mer, eller vil sitatet «gammel kjærlighet ruster aldri» skje til fullest?

Once er en real lavbudsjettfilm, noe som vises godt. Derimot er det ingen overraskelse at en av sangene gav filmen Oscar for beste sang det året
den kom ut. Det er musikken som gjør Once til den gode filmen den er. Det er ikke uten grunn at jeg, like etter å ha sett filmen for første gang, gikk rett på internett og bestilte filmmusikken, ikke dvd-en. Musikken i Once kvalifiserer til seks klare sirkler på terningen, mens filmen
holder til ca. det halve. Kjøp heller filmmusikken i stedet for filmen, det tjener du på.

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Once
Regissør: John Carney
Produksjonsår: 2006
Lengde: 85min
Sjanger: Drama/Music
Skuespillere: Glen Hansard, Markèta Irglòva, Hugh Walsh, Gerard Hendrick, Alaistair Foley, Geoff Minogue
Tagline: «How often do you find the right person?»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB