Smarte digitale tjenester og tilbehør for deg med vin som hobby


Trond Eilertsen
Publisert 27. april 2021, kl. 14:46

Alt kan digitaliseres, og det gjelder selvfølgelig også vin og vintilbehør. Selve kjerneproduktet må kanskje leveres i fysisk form i overskuelig fremtid, men det finnes mange digitale produkter og tjenester som legger til rette for en flott vinopplevelse.

Netthandel – både vin og vinutstyr

Vinmonopolet tilbyr som kjent netthandel, selv om tjenesten til tider har hatt utfordringer – både i vanlig drift og i forbindelse med lansering av nye årganger. Likevel er netthandel uten tvil fremtiden også for Vinmonopolet, selv om det også vil være rom for de fysiske utsalgene.

Netthandel er dominerende når det gjelder tilbehør, og leverandører som https://www.wineandbarrels.no/ kan tilby et utvalg som få eller ingen fysiske butikker kan matche. Husk på at Norge er et relativt lite marked, og det er på nett du får tilgang til nisjeproduktene.

Digitale sensorer og apper

Vinkjennere rundt om i verden har alltid fulgt nøye med på temperatur og luftfuktighet, og da ofte med et analogt termometer og hygrometer. I dag finnes det selvfølgelig digitale målere, både generelle temperatur- og fuktighetssensorer, og spesialisert utstyr som er laget spesielt for måling av forholdene i en vinkjeller. En måler som WINESOR koster en god del mer enn de enklere målerne, men er da laget spesifikt for overvåking av vinkjellere – og kan dessuten by på et nydelig design.

Det finnes også et stort utvalg apper som er laget spesifikt for vinentusiaster. Det er da særlig administrasjon av vinsamlingen som er i fokus. Mange vinsamlere har sine egne system, enten på papir eller i Excel-ark, men en app kan gjøre hverdagen mye enklere. Det er enkelt å registrere vinene du har i appen, og da også knytte dem opp mot databaser med mer informasjon.

Kanskje vil det i fremtiden være mulig å integrere vinappene med Vinmonopolets informasjon, noe som kunne gjort prosessen med vurdering og kjøp av vin helt sømløs.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB