Spotify og Google i samtaler om USA-lansering


Christofer Nygård
Publisert 4. januar 2010, kl. 19:56

Spotify forhandler etter sigende med Google om en mulig avtale.

Spotify forhandler etter sigende med Google om en mulig avtale.

Den populære musikktjenesten Spotify skal etter planen også gjøres tilgjengelig for amerikanerne, men prosessen har vært lang og komplisert.

Spotify har i lengre tid vært i samtaler med amerikanske plateselskaper om prisen kundene må betale for produktet, men det har angivelig vært vanskelig å komme fram til en avtale. Spotify ønsker at brukerne skal betale en månedlig sum, men plateselskapene ønsker å gå helt vekk fra denne modellen.

Nå skal partene, ifølge TechCrunch, ha kommet fram til et kompromiss, som blant annet innebærer at tjenesten blir gratis for de få som får tilgang. Det skal være snakk om et svært begrenset antall mennesker som får prøve tjenesten.

Konkurrent til Apples iTunes

Google skal etter sigende være svært interessert i konseptet til svenskene, og ønsker å inkludere programvaren i neste utgave av Android-operativsystemet. Det betyr blant annet at Spotify-programvaren vil bli tilgjengelig for de som får fatt i den kommende Google-telefonen, Nexus One.

Dette vil gi Google et lenge etterlengtet iTunes-alternativ innebygd i operativsystemet, som vil skjerpe konkurransen med iPhone ytterligere.

Villig til å betale

Det er liten tvil om at Google har ønsket seg Spotify-rettigheter under juletreet i år. Selskapet har sagt seg villig til å betale kostnaden til plateselskapene på 3-4 amerikanske dollar for hver eneste Spotify-bruker. Spotify skal tjene penger gjennom annonsering på plattformen.

Annonseres 5. januar?

Det spekuleres nå i om Spotify vil bli en del av Googles 5. januar-lansering av Nexus One. Det skal riktignok sies at det er ukjent om avtalen er undertegnet, og det ryktes om at forhandlingene kan ha kjølnet.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB