Test: Wimp – vi er imponert


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 31. januar 2010, kl. 03:07

Wimp utfordrer Spotify på alle mulige vis. En vinner greier ikke vi å kåre, men tiden vil vise. (Ill. Teknologia.no)

Wimp utfordrer Spotify på alle mulige vis. En vinner greier ikke vi å kåre, men tiden vil vise. (Ill. Teknologia.no)

Spotifys konkurrent

Det er det norske selskapet Aspiro Musikk som står bak Wimp. Hvis du ikke vet hva Spotify er, vet du sikkert ikke hva Wimp er heller. Kort sagt er begge program laget for å la brukerne høre på millioner av sanger som blir streamet, helt lovlig. Mens Spotify baserer seg på en betaling-versjon og en gratis reklamebasert versjon er Wimp kun for betalende brukere.

Det jeg har skrevet om ovenfor gjelder for begge programmene og formålet med dem begge er at du kan høre på musikk når du vil. Wimp har fått mye omtale, både på internett og i aviser. Programmet er fortsatt i en lukket beta, men vi i Teknologia har vært så heldig og fått en invitasjon.

Et hav av musikk

Wimp er en Adobe Air-applikasjon og kjører på både Windows, Mac og Linux, noe som er veldig bra. Wimp har et musikkbibliotek som rett og slett er enormt. Her er noe for enhver smak, enten det er musikk fra 6o-tallet eller helt fersk musikk fra 2009/2010. Millioner av sanger er tilgjengelig og man finner det meste man leter etter. I tillegg har Wimp noen flere artister enn det Spotify har (blant annet Pink Floyd).

Definitivt en verdig utfordrer!

Utseende til Wimp er veldig pent. Lyse fine farger gjør at det er en fryd å se på Wimp. Det er også bygd opp veldig oversiktlig slik at det er veldig enkelt å bruke. Å lage spillelister i Wimp er en smal sak og der kan man legge inn så mange sanger man ønsker. Du kan selvsagt lage flere spillelister basert på for eksempel sjanger etc.

Søket i Wimp mener vi er bedre enn i Spotify.Dette fordi det er langt ryddigere og mer oversiktlig. I Wimp blir alt sortert i album, låter og artister, dette gjør at det blir lettere å finne fram til det du vil høre på.

Noe vi imidlertid la merke til, var en liten forsinkelse i søket. I motsetning til Spotify hvor søkeresultatene kommer umiddelbart, er det en liten forsinkelse i Wimp. Det tar ikke lang tid, nei, men det er litt tregere enn Spotify. Dette kan ha noe med at Wimp bruker mer bilder enn det Spotify gjør, ellers vet vi ikke hva det er. Dette er ikke et stort problem, men vi regner med at dette fikses senere. Avspillingen av sanger skjer imidlertid umiddelbart og funker som i Spotify. Lydkvaliteten er også god i våre ører.

Wimp blir veldig interessant å følge videre og det blir spennende å se om Wimp greier å overgå Spotify. Vi ble i hvertfall imponert over Wimp!

Les mer om Wimp her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB